Acasa InternationalExterne Atacul de la Washington. Detalii despre autor și declarațiile lui Obama

Atacul de la Washington. Detalii despre autor și declarațiile lui Obama

scris de Laurentiu Banches
15 afisari

Presupusul autor al atacului de la Washington, care a ucis 12 persoane luni într-o clădire a Marinei americane, Aaron Alexis, lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard.

Atacul de la Washington. Detalii despre autor și declarațiile lui Obama (foto:nbcdfw.com)

Aaron Alexis, care a servit în Marină între 2007 şi 2011, lucra pentru The Ecperts, „o societate subcontractantă a HP (Hewlett-Packard) Enterprise Services, care se ocupa de actualizarea” reţelei de intranet a US Navy şi a Marinei, a explicat Michael Thacker, purtător de cuvânt al HP, într-un e-mail. Societatea, cu sediul în California, a declarat că este „profund întristată” de atacul care s-a produs luni într-o clădire de birouri a Marinei americane şi în care 13 persoane, printre care Aaron Alexis, au fost ucise.

În decursul celor patru ani de serviciu militar, Aaron Alexis a avut „o serie de incidente legate de comportamentul său”. a declarat pentru AFP un responsabil militar aflat sub anonimat.”HP cooperează pe deplin cu forţele de ordine”, a subliniat Thacker.

În semn de respect faţă de victimele atacului, preşedintele Barack Obama a dat ordinul de a coborî drapelul american în bernă până ȋn seară de vineri, 20 septembrie. „În semn de respect pentru victimele actelor de violenţă comise (luni) la Washington (…) ordon ca drapelul american să fie coborât în bernă la Casa Albă şi toate clădirile şi terenurile publice”, a precizat Obama într-un decret difuzat în cursul serii după atacul care s-a soldat cu 13 morţi, printre care şi presupusul autor.

„Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă”, a remarcat Obama de la Casa Albă, la începutul unui discurs pe care intenţiona să îl consacre economiei. „Astăzi, acesta s-a produs într-o instituţie militară din capitala noastră. Este vorba de un atac care viza militari şi civili” angajaţi de armată, a adăugat preşedintele.

„Sunt bărbaţi şi femei care au lucrat, şi-au făcut datoria pentru a ne proteja. Sunt patrioţi. Ei cunoşteau pericolul de a fi trimişi în străinătate, însă astăzi ei s-au confruntat cu o violenţă inimaginabilă, pe care nu se aşteptau să o întâlnească aici”, a mai spus Obama. „O dată cu progresul acestei anchete, vom face ceea ce este în puterea noastră pentru ca cel sau cei care au comis acest act laş să dea socoteală”, a asigurat acesta.

6 comentarii

MalVerde 17-09-2013 - 09:30

„o serie de incidente”… pai asta era tembelizat total, cum de nu l-au dibuit?
si cum de a intrat cu arme, ce era bulevard acolo?
CIA nu-si mai face treaba, e infectata deja.

Mariana 17-09-2013 - 09:34

In Vechiul Testament Aaron este fratele mai mare allui Moise. Gravitatea crimelor fostului soldat e culoare Aaron Alexis este de o gravitate fara precedent si ne miram ca unii evrei sunt capabili de astfel de fapte, dar daca am studia istoria acestui popor, chiar si cea recenta am vedea cate genociduri au avut loc in lume datorita lor. Americanii trebuie sa manifeste prudenta cu numirea unor evrei in armata lor.

MalVerde 17-09-2013 - 10:44

stai departe de pistoale ca nici tu nu mai ai mult

haril 17-09-2013 - 10:59

Mariana sa-ti fie rusine pentru afirmatiile debitate impotriva poporului evreu.Nici macar nu ai privit ,cu atentie,la poza criminalului,care nu este evreu,intrucat evrei de culoare se gasesc numai in Israel si sunt originari din Etiopia.Din cate cunosc eu,evrei de culoare nu au emigrat in America ci,numai,in ISRAEL.Dar sa discutam despre originea numelui MARIA,nu cumva originea acestui nume se poate gasi in aceiasi BIBLIE,la care faci referire? Nu doresc sa umplu intreaga pagina de internet cu nume biblice,care se regasesc la popoarele de religie crestina,fara a fi insa ale unor evrei biblici.

haril 17-09-2013 - 11:05

Mariana,pana ca si numele de ALEXIS,are legatura ,cel mult,cu poporul grec.De ce nu faci aceias comentariu vs tradatorii greci ai americanilor..

UnUL 17-09-2013 - 12:29

Mda. Nu cumva Xi Jinping are și el un văr rabin de rasă galbenă, Tăchiță?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult