Acasa InternationalExterne Atacuri armate la Ottawa. Acțiunile teroriste  SI ar putea continua ȋn SUA și Canada

Atacuri armate la Ottawa. Acțiunile teroriste  SI ar putea continua ȋn SUA și Canada

scris de Z.V.
10 afisari

Focuri de armă au fost trase, miercuri, 22 octombrie, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis.

Atacuri armate la Ottawa. Acțiunile teroriste  SI ar putea continua ȋn SUA și Canada (foto:cbc.ca)

Atacuri armate la Ottawa. Acțiunile teroriste  SI ar putea continua ȋn SUA și Canada (foto:cbc.ca)

Cel puţin 20 de focuri de armă au fost trase, miercuri dimineaţă, în incinta Parlamentului Canadei. Un atacator a fost ucis în interiorul Parlamentului canadian după ce un soldat a fost împuşcat la un memorial al eroilor din Ottawa, a relatat CBC News în pagina electronică. „Un bărbat a intrat alergând în Parlament. Era urmărit de poliţişti înarmaţi şi toată lumea s-a adăpostit”, a declarat Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului. „Cel puţin 20 de focuri de armă automată au fost trase în Parlament”, a adǎugat acestat.

Incidente armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri dimineaţă, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi, după ce un militar şi un atacator au murit, relatează CNN. Potrivit CNN, persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau.  Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi.

Militarul rănit în incidentul armat de la Memorialul naţional al eroilor canadieni a decedat la spital, iar un agent de pază de la Parlament este de asemenea rănit, anunţă Jason Kenne, ministrul canadian al Dezvoltării Sociale.

Autorul atacului armat comis miercuri, 22 octombrie, în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian în vârstă de 32 de ani, considerat de serviciile de informaţii drept „călător cu grad ridicat de risc” şi căruia recent i-a fost retras paşaportul. Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă, potrivit unor surse citate de postul TV CBC.

„Preşedintele Barack Obama a discutat cu premierul Stephen Harper”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Guvernul Canadei sporise nivelul de alertă antiteroristă înainte de atacurile de la Ottawa, după un incident islamist petrecut luni şi soldat cu doi morţi, potrivit mediafax.

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii (FBI), cerând autorităţilor să rămână mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa. Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curând conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada. FBI a cerut autorităţilor americane să fie vigilente, precizând că oferă asistenţă serviciilor de securitate canadiene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult