Acasa InternationalExterne Atacurile israeliene din Gaza ucid femei şi copii. În ce condiţii va fi semnat un armistiţiu

Atacurile israeliene din Gaza ucid femei şi copii. În ce condiţii va fi semnat un armistiţiu

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Duminică, în cea de-a cincea zi a ofensivei israeliene, bombardamentele asupra Fâşiei Gaza au ucis 23 de persoane, majoritatea femei şi copii.

Atacurile israeliene din Gaza ucid femei şi copii. Conditiile unui armistitiu

Unsprezece persoane, printre care nouă membri ai familiei Al-Dallou, dintre care cinci copii, trei femei şi un bărbat, au fost ucise după-amiaza într-o lovitură aeriană ce a distrus o clădire cu trei etaje din cartierul Nasser, în nordul oraşului Gaza, potrivit serviciilor de sămătate de urgenţă ale teritoriului palestinian guvernat de Hamas. Ceilalţi doi morţi erau vecini, o femeie de 83 de ani şi un tânăr de 22 de ani. Mohammad al-Dallou era un funcţionar în Ministerul de Interne al Hamas, responsabil pentru protecţia VIP-urilor.

La sfârşitul după-amiezii, alţi trei bărbaţi au murit în urma bombardamentelor israeliene, primul într-un cartier din nordul oraşului Gaza şi ceilalţi doi la Nousseirat, în centrul Fâşiei Gaza. Alte două raiduri au ucis un bărbat la Shejadiya, un cartier din estul oraşului Gaza, şi alţi doi la Jabalia, în nordul teritoriului palestinian, au precizat serviciile de ambulanţă din Gaza. În timpul dimineţii, şase palestinieni, dintre care patru copii, au fost ucişi. Aşadar, ziua de duminică devine cea mai mortală în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene miercuri, conform Agerpres.

După aceste atacuri sângeroase, ministrul israelian de Externe Avigdor Lieberman a declarat, duminică, că Israelul este pregătit să ia în calcul posibilitatea unui armistiţiu, cu condiţia ca toate grupările armate palestiniene din Fâşia Gaza să înceteze tirurile. Înaintea unei întâlniri cu ministrul francez de Externe Laurent Fabius, aflat într-o vizită la Ierusalim, Lieberman a spus că „Singura noastră condiţie în vederea unui armistiţiu este ca toate grupările teroriste care operează în Fâşia Gaza să înceteze complet focul”.

42 comentarii

andra 19-11-2012 - 08:49

În Fâşia Gaza o rachetă a lovit biroul postului de televiziune Russia Today, anunta Vocea Rusiei:

http://romanian.ruvr.ru/2012_11_18/95056625/

andra 19-11-2012 - 12:39

N-ai dreptate..

Paul din Ohio 19-11-2012 - 20:15

Ba am!

Rodica Ioana 19-11-2012 - 09:13

CRETINISM POLITIC. Politicienii hotarasc care sunt nevoile poporului, in functie de PROPRIILE NEVOI. Orgoliile, lacomia, dorinta de putere, duc la victimizarea poporului atacat, dar si a poporului atacator. Toti avem O SINGURA VIATA, Planeta e suficient de mare si de variata in oferte, asa ca fiecare isi poate gasi un loc unde sa se simta bine. La nivel domestic, e ca si cum, cineva care imi admira casa, ma omoara pentru a o ocupa el, pentru ca asa i se pare lui corect. Poate doar tiganii care fura recoltele taranilor pentru ca ei au nevoie de bani, sau talharii care fura gentile femeilor tot pentru ca au nevoie de bani, pot intelege aceste faradelegi, in numele unei asa-zise dreptati…

CAMY 19-11-2012 - 14:21

Rodico, exemplele tale n-au nici o relevanta cu ce se intimpla in acea zona. Inchipuieti niste asa-zisi „militanti” care sunt aprovizionati cu rachete capabile sa zboare din locul de unde sunt lansate pina in centrul Telavivului unde traiesc oameni normali, unde oamenii se plimba pe strazi, copiii asisderea, batrinii la fel, etc. Cu cine se razboiesc acei nemernici de asa-zisi „militanti” ? Cu armata israeliana? Nicidecum, caci, acesti nemernici de militanti sunt lasi, ca orice arab. Ei au mutat cimpul de batalie pe strazi, intre oameni normali, pentru ca asa il doare cel mai mult pe omul de rind. Deci tintele acestor nemernici de araboi sunt oamenii de rind, nu armata israeliana si la acest fapt nu se uita nimeni din cei care fac spume in mass-media. Si din pacate, trupele israeliene nu-i pot gasi usor pe acei nemernici si cad nevinovati intotdeauna civili nevinovati. dar si acesti civili nevinovati, nu sunt asa de nevinovati, pentru ca nici ei nu iau atitudine fata de proprii lor politicieni de la care ar trebui sa le ceara separarea de aceste forte care sunt vinovate de atacurile impotriva Isrelului cu repercursiuni impotriva lor, a araboilor din zona. Pina la urma, intre arabeti mai misuna viermi nenorociti care mentin flacara razboiului. Acolo, in zona aceea, Israelul nu ataca pe nimeni daca nu este atacat, or, acesti asa-zisi militanti nu reprezinta populatia locala careia i s-a facut lehamite de razboaiele continue din care nimeni nu cistiga nimic. Insa e greu sa-i gasesti pe acei nemernici de araboi care fac rau atit propriilor lor concetateni cit si vecinilor. Pe aia populatia lumii ar trebui sa-i distruga, si nu armatele israeliene care nu facnimic altceva decit sa-si apere proprii lor cetateni. Acum ai priceput? Sau iti place sa dai din drimba aiurea in tramvai?

Arab@camy 20-11-2012 - 04:14

Araboii palestineni musulmani si crestini de care zici tu nu au avut nicodata o tara indentitate buna stare care traeisc in lagare izolate asa zis ”fasia ” nu au armata si au fost goniti din pamanturile lor casele lor ! si lasi n au cum sa fie daca te pui cu o armata de tancuri si armamente in toata regula 😉 Pana la urma si palestineni sunt si ei oameni si au dreptul la o tara indentitate si buna stare! Amin eu nu inteleg de ce nu poti vorbi mai cu bun simt sau ai un gtrad de antsimit?

Vlad 19-11-2012 - 11:01

LIDERII PALESTINIENILOR ISI UCID COPIII SI FEM,EILE….
daca i-ar durea ar inceta sa mai fie marioneta altora.!

N-ar mai lansa rachete orbeste spre teritoriul statului evreu!

Nu stiau lifderii hamasisti la ce va conduce actiunea lor deciziile lor ,nu cunosteau reactia israelului cind este amenintat cu disparitia ??

Citii si vedeti ce declaratii iresponsabile dau hamasisti cum isi manipuleaza abject propiul popor .
Hamasisti striga ,fac apel la comunitatea internationala sa stopeze raspunsul legitim a-l israelului ……dar cind au primit dispozitie sa lanseze/atace cu rachete pe evreii n-au intrebat pe nimeni ,n-au ascultat glasul comunitatii internationale ,nici macar a-l ligii arabe …au ascultat glasul nebunului care-i finanteaza …..

Acum striga turbati ca n-au faina si antibiotice ,……..s-au gindit inainte ce fac ???!

E prima data cind se comporta in acest mod iresponsabil fata de propiul popor

PS.Reactia israeliana e cu mult sub potentialul militar de care dispune .

BULA 19-11-2012 - 11:57

Parerea mea e ca printre liderii Hamas sunt multi care au fost racolati de MOSSAD si actioneaza in asa fel incat sa le dea evreilor motiv sa bombardeze in Gaza. Alta explicatie logica nu exista. Sau poate ca datele problemei sunt altele, adica Israelul a atacat primul, si noi suntem dezinformati prin mass-media controlata de evrei (ca au bani sa cumpere pe cine vor).

Vlad 19-11-2012 - 14:05

Pai daca ar fi ce spui dumneata, e mai grav …!
Logic daca ar fi in slujba Mossad . n-ar mai fi nevoie de bombardarea lor caci de pe teritoriul pe care-l controleaza in Gaza ….nu s-ar mai lansa rachete.

N-ar mai fi controlati si finantati de fundamentalisti lui Mahmud Ahmadineyad
محمود احمدی ‌نژاد…..in cazul unui conflict cu Iranul ,Gaza n-ar mai fi teritoriu ostil ,de unde s-ar putea lansa atacuri asupra israelului.

Ps. Daca se ajunge la o astfel de ciocnire …..Dumnezeu cu mila ,cutia Pandorei se va deschide …si aia ai lu mata …cred ca nu vor dormii ….sau dupa cum se comporta /comportat …….n-au pierdut degeaba …

tomi 19-11-2012 - 22:29

Vlade, tu pe BULA vrei sa-l inveti logica? Pacat de timpul pierdut, am inteles ca-i depeseste bine pe urbos si digital care au creieri si se gindesc totusi la ce expun. BULA nu are cu ce gindii, ca el domnul profesor universitar, stii asa se cheama la Craiova vinzatorul de pepsi si seminte de dovleac din chioscul universtatii, stie sa gindeasca pina la 2+2=5. Atunci ramasese repetent si de atunci tot repeta clasa a doua, de cam 40 de ani incoace, pina moare termina generala.
Tu vezi cit poater fi de idiot acest asa zis BULA, cica noi tragem din GAZA asupra noastra cu rachete. Pai da este logic,nu?

tomi 19-11-2012 - 22:33

In decurs de cinci zile au tras peste noi cam 1000 de rachete. Armata aerului, aviatia israeliana a tras cam 1350 de bombe teleghidate peste locurile lor strategice. Vlade, daca dupa caderea a 1350 de bombe au murit la ei 39 de persoane, incluzindu-i pe teroristii vizati inseamna ca aviatia noastra este perfecta si umanitara.

tomi 19-11-2012 - 22:34

Consider ca daca lansarile erau ca de partea cealata, asupra civilillor acum putau sa numere in jur de 100.000 de morti, dar sint doar 39. La noi era prapad in cazul in care sistemul nostru antiracheta nu era asa de eficient, aveam acum citeva mii de morti. Efifienta sistemului este de 90%

PARAIPAN 19-11-2012 - 23:17

Hai sa traiesti tomi,
Ma bucur ca te vad pe forum!
Vad ca tu cunosti multe dar le iei de pe massmedia.
Cred ca poti sa cunosti multe detalii care l-ar infuria pe dobre&Co.
De ce nu le „prestezi”, te temi ca furia lui psihodobre te va descumpani, sau ca te va sterge ZV de pe forum?
Asteptam!

tomi 20-11-2012 - 00:10

PARAIPAN,
Ma bucur de cuvintele prietenesti si nu cred ca n-ai vazut cantitatea de postari din ultimele zile ce le-am depus pe forum. Nu fii chiar convins ca tot ce am scris este de pe massmedia, cum crezi sa fie cind aud peste casa mea explozia ciocnirii dintre fajr-5 si racheta noatra de neutralizare. Nu departe de capul nostru a fost acest BOOOMM simpatic, s-au scuturat geamurile simbata la orele 16,30. Stau la etajul 2 dint-un bloc cu 4 etaje. Posibilitatile rachetelor azate este de penetratie a cel mult un perete, desigur bine zidit. Cind este alarma mergem in camera flacaului nostru mic, si cu RIO catelul in brate asteptam sa auzim explozia ca dupa cinci minute de asteptare putem sa revenim la normal. De ce cinci minute, ca vorba ceea ce cade din cer „nu este usor” nu uitati ca schijerle celor doua rachete ce s-au ciocnit nu se duc in Cosmos ci cad peste noi, nu fac prapad insa sa-ti sparga capul desigur ca sint in stare.
Cu moralul stam bine, altfel ISRAELUL nu ar exista demult cu cei un miliard de arabi ce stau cu ochii pe noi. Va fi bine, si va fi si pace odata, mai mult ca sigur. In ceea ce vrei sa ma intrebi,normal ca stiu mai multe decit scriu, insa asa cum vrei tu sa le auzi, vor si arabii la fel.
Viata decurge normal, nu stam rau la capitolul optimism, mergem frumos la servici, la cumparaturi, de exemplu vineri dimineata a fost alarma in Tel Aviv in timp de eu si sotia eram la cumparaturi. Ce ai fi vrut, sa aruncam caruciorul si sa ne bagam sub raftul de biscuiti? Din cei cam 5000 de oameni care se gaseau in acel moment in hipermarket, nimeni n-a dat vreun gest de agitatie, inafara ca fiecare si-a sunat copii sau parinttii sa se asigure ca totul e OK. Iar totul a mers mai departe fara sa vezi vreo urma de neliniste.
Voi continua sa va scriu, ceea ce vad si aud.
tomi

tomi 19-11-2012 - 22:34

Imbecilul de BULA desigur ca nu a citit postarea mea de acum citeva zile unde descriam cu amanunte filmul evenimentelor de aici. Am descris clar cum a inceput acest conflict insa pentru orbi, surzi si imbecili ca don profesor de la chioscul facultatii nu este citibil, el citeste doar presa araba.
Revin sa va reamintesc cum o grupare terorista in timp ce se plictiseau in GAZA au luat in tinta un Hammer al granicerilor nostrii care faceau patrula de paza pe teritoriul israelian. Hammerul s-a facut praf, totusi nu poate rezista la un RPG, trei soldati raniti unul foarte grav. Raspunsul armatei a fost un foc de artilerie care i-a pulverizat pe cei ce-au tras in gip. Jigniti pina in maduva, hamasul a dat drumul la lansarile de rachete peste asezarile civile din jurul granitei cu GAZA, si de aici nu va mai repet povestea, o stiti. Daca este cineva dispus de pe forum sa-i traduca lui BULA in araba ce am scris asi fi foarte recunascator, poate in sfirsit ar intelege cine a inceput ostilitatile.
tomi

Arab 20-11-2012 - 04:03

un miliard de arabai nu exista ! poate un miliard jumate de muslmani ! se vede cat de bine esti informat sau poate asa v-a invatat la scoala,,

tomi 19-11-2012 - 22:38

Ma scuzati ca am fragmentat postarea in patru episoade, nu mi-au permis altfel sa-l trec, am incercat de 5 ori, si n-a mers, insa in episoade vad ca este OK. Cine este interesat de ce am postat sa cupleze cele 4 parti spre a intelege ce am transmis.
tomi

ValVerde 20-11-2012 - 15:15

E pe dos, Bula.
Multi lideri din MOSSAD sint palestinieni deghizati.
Ei sint primii care coordoneaza tragerile cu bombardeau catre Gaza, si cu cit omara mai multi palestinieni de-ai lor, cu atit sint agenti secreti mai bine camuflati.
Pe Netanyahu il platesc iranieni ca sa agite sabia, ca ei sa aiba motive sa faca bomba, ca lumea sa le puna embargo si sa-i lase sa moara de foame, ca iranienii sa se rascoale, ca Almahdinejad sa poata scoate tancurile si sa-l omoare „din greseala” pe vecinul lui de pe strada, ca pe asta are el boala. Totul a inceput cind vecinul punea muzica cu behaielile caracteristice la maxim, tocmai cind Almahdinejad se ruga pe covoras.

Ereticul 19-11-2012 - 16:58

@ Vlad: Nu ne mai spuneti nimic despre „precizia chirurgicala” a rachetelor israeliene?

tomi 19-11-2012 - 22:44

Vlad nu cunoaste ” fenomenul” ti-am exlicat eu cum stau treburile cu „chirurgia” . Daca nu era chirurgica lansarea a 1350 de bombe acum erau nu 39 de morti ci 100.000 si nu mai aveau unde sa-si ingroape mortii. Hai da dovada de un pic de bunavointa si gindeste si tu timp de 10 secunde, vezi daca nu am ceva dreptate. Ia un pic exemplu de la urbos si digital care chiar daca nu sint de parea mea macar isi folosesc materia cenusie si nu se fac de ris cu „perle” ca si BULA

Ereticul 20-11-2012 - 08:46

@ tomi: OK, varianta dvs este plauzibila.Postarea mea catre dl. Vlad a vizat exact faptul ca nu te poti pronunta asupra evenimentelor daca nu esti la fata locului.

Lupu Ardelean 20-11-2012 - 00:07

„Reactia israeliana e cu mult sub potentialul militar de care dispune .”

Ai mare dreptate , in sep 1970 regele Husein a omorat in 10 zile , 6000 de palestinieni cand nemernicii au incercat sa-l ucida si sa puna laba pe Iordania, si nu avea nici macar un procent din potentialul militar de care dispune Israelul.Daca l-ar fi avut , n-ar mai fi fost nici-o ” problema palestiniana”.

andra 19-11-2012 - 14:14

O româncă din Israel, despre cele 45 de secunde dintre viaţă şi moarte: „Nu mi-am imaginat când am venit aici că vom ajunge să trăim într-un război continuu”

salut 19-11-2012 - 14:21

Cred ca o ducea capul … cam cat gandeste pisica mea. Nu ca ar fi de mirare.

Paul din Ohio 19-11-2012 - 19:52

Foarte trist. Dar ce am face, fiecare dintre noi, in cazul in care niste criminali ar ocupa casa vecinului si ar trage de acolo cu tunul sau cu rachete in casa noastra, daca politia nu intervine?

urbos 19-11-2012 - 20:40

Ji danii sint acolo ca rusii matale, stau in casa furata.

Paul din Ohio 19-11-2012 - 21:22

Furata de la cine? Adica ONU, in 1948 a furat-o de la cineva si a dat-o evreilor? Cred ca nu esti in toate facultatile mintale.

florentin ionescu 19-11-2012 - 23:25

Buna seara domnule.
Faptul ca si dumneavostra remarcati ca acest nick ascunde un om realmente in ocluzie mintala ma multumeste enorm. Atat cat cunosc eu limba romana, ma face sa fiu extrem de circumspect cu unele nick din forum pentru ca se adreseaza ca niste mafia people.
Cel puti acesta este un nevirtual name plin de ciudatenie.

salut 20-11-2012 - 00:09

Astfel se eSplica pendularea conurilor de brad la lumina razelor de luna, in campul magnetic gama al sosonilor de guma.

Paul din Ohio 20-11-2012 - 01:40

Am raspuns mai jos (lui MI-5) cum e cu „furtul”. In plus, la inceputul secolului trecut, majoritatea populatiei palestiniene (in afara de o minoritate evreiasca) consta din beduini (prin definitie nomazi) crestini (care au fost GONITI demult de catre egipteanul Arafat, Hamas si alte grupari teroriste), turci, yemeniti etc.. Apoi, treptat dupa jumatatea secolului al XIX-lea cand evreii au inceput sa se stabileasca acolo si sa dezvolte o industrie, multi musulmani egipteni si din alte tinuturi musulmane din jur au imigrat in Palestina.

MI-5 20-11-2012 - 08:33

Mie nu mi-ai raspuns nimic, pentru-ca nu am postat nimic!!!…

tomi 19-11-2012 - 23:05

Astazi aviatia a reusit sa depisteze prin intermediul sistemului informativ al armatei locul de unde se lansau rachetele de lunga traiectorie ce ajungeau din Gaza pina in Tel Aviv, Holon, Rishon, Jaffo, adica centrul tarii. Ca norocul avem un mecanism bun de informatii si s-a depistat locul de lansare ale fagr-5 si locul lor de depozitare. Am vazut la stiri operatiunea de bombardare al locului mult cautat.. era un stadion de fotbal din centul orasului AZA, unde de sub pamint se ridicau lansatoarele ca dupa placarea rachetei coborau la loc. Tot sub stadion era depozitul de rachete. Cu o bomba antibuncar s-a lovit locul, ca dupa lovire a inceput un lant de exlozii imense ale rachetelor din buncar ce luasera foc una de la cealata , un nor de fum imens, o ciuperca de foc si zeci de explozii ce se soldau un lant. A fost un succes al aviatiei, sper ca de acum nu vor mai ajunge la Tel Aviv, ceea ce mai au ajung la cel mult 20 de Km, nu este nici acest lucru acceptabil dar li s-a luat mindria de a lovi Tel Avivul. Sper ca la terminarea operatiunii, hamasul va fi ceva de domeniul istoriei, iar GAZA va face parte din teritotiul palestinian a lui Abu Mazen, presedintele recunoscut de statul nostru, cei care au renuntat dupa Oslo la solutia terorii in probleme de stat.
tomi

salut 20-11-2012 - 00:12

„Paul din Ohio
19-11-2012 at 19:52

Foarte trist. Dar ce am face, fiecare dintre noi, in cazul in care niste criminali ar ocupa casa vecinului si ar trage de acolo cu tunul sau cu rachete in casa noastra, daca politia nu intervine?”

=========================

Tu personal, mai Paulica, te-ai kk pe ei. Dupa ce ar pleca, ti-ai da jos pantalonii !

MI-6 19-11-2012 - 21:38

Dar STATUL PALESTINIAN UNDE ESTE ? DE CE NU ESTE ? Nu mai fii inginfat si arogant ! Din cauza unuia ca tine sufera oameni nevinovati prin antsemitismul stirnit !

Paul din Ohio 19-11-2012 - 22:20

Statul „palestinian” a fost acordat de asemenea de catre ONU in 1948, dar a fost RESPINS prin razboi de catre acesti „palestinieni” (de fapt emigranti din Egipt, Yemen, Siria etc.) si de „prietenii” lor egipteni, iordanieni etc.

Lupu Ardelean 19-11-2012 - 23:54

Intreaba-i pe arabi de ce nu a fost infiintat statul palestinian intre 1948 si 1967 cand Gaza , Transiordania si Ierusalimul de Est nu au fost ocupate de Israel, ci de Egipt si Iordania.Intreaba-i de ce a fost infiintat atunci OLP , ce anume era sa libereze, daca nimic nu a fost ocupat de Israel?

vodka 20-11-2012 - 03:22

ALO, LEGIUNEA, MERGE, MERGE? STERGETI, TOT MAI STERGETI?

Aaaa, lupta ideologica cu radiera!

Doru Dragomir 20-11-2012 - 11:33

PANA RAMAI LA UN SINGUR NICK CU CARE SA POSTEZI PE ACEST FORUM -:)

ValVerde 20-11-2012 - 14:55

Dorule, ziarul vostru discrimineaza impotriva indivizilor cu personalitati multiple ?
Asta e o boala, nu e pacientul vinovat….fara sa mai mentionam ca e hazliu cind incep sa se certe cu ei insisi !

digital 20-11-2012 - 20:31

uau mamă! tu nu vezi că i-a crescut păr pe limbă lui DD iar hemoroizii îl excită până la ejaculare, altfel tot nu mai face doi bani.
păi pixul-urlător mai freacă mâna în buzunar când vede vreo femeie și la asta i se limitează viața sexuală!!!!!

digital 20-11-2012 - 21:04

deicsene,ești mai mult decât prost,avortatule,
!
Doru Dragomir poate oricând verifica postările mele,așa că ți-ai luat-o original!

urbos 20-11-2012 - 22:10

Tipic ji danesc…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult