Acasa InternationalExterne Atena asteapta decizia UE

Atena asteapta decizia UE

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Liderii statelor din zona euro se reunesc vineri la Bruxelles pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la sprijinul financiar acordat Greciei, dupa ce joi, parlamentul de la Atena a aprobat planul de austeritate al guvernului.

Potrivit EUobserver, in perspectiva intalnirii din capitala Belgiei, joi, presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au expediat o scrisoare comuna presedintilor Comisiei Europene si Consiliului Uniunii Europene, care contine o serie de initiative considerate obligatorii pentru evitarea unei situatii similare cu ce din Grecia, ce risca sa afecteze stabilitatea economica a zonei euro. Intre timp, in noaptea de joi spre vineri protestele violente au continuat la Atena, fortele de ordine fiind nevoiite sa foloseasca grenade lacrimogene impotriva manifestantilor. Acestia au incendiat o serie de cladiri, mai multe persoane fiind retinute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS