Acasa InternationalExterne UPDATE-Atena sub asediu. Manifestanţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine

UPDATE-Atena sub asediu. Manifestanţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine

scris de A.P.
4 afisari

UPDATE ora 17,40- Confruntările de miercuri dintre un grup format din 200 de persoane şi poliţişti, în apropiere de Parlamentul din Atena, în cadrul unei manifestaţii împotriva măsurilor de austeritate, s-au soldat cu rănirea a şapte persoane, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Printre răniţi figurează un poliţist, a declarat sursa citată.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de 100-200 de persoane, care aruncau cu cocteiluri Molotov, pietre şi alte proiectile împotriva cordonului de poliţie din faţa Parlamentului .

—————————————–

Forţele de ordine din Atena au recurs miercuri la gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor adunaţi în faţa clădirii parlamentului pentru a protesta împotriva noilor măsuri de austeritate stabilite de guvern. Manifestanţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au început să arunce pietre în acestea. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Greciei, într-o grevă naţională care va dura 24 de ore.

Proteste la Atena. Manifestantii s-au luat la bataie cu fortele de ordine

Protestul a fost iniţiat de principalele sindicate din ţară pentru a denunţa noul plan de austeritate şi privatizări care trebuie votat până la sfârşitul lui iunie pentru reducerea datoriei şi deficitului ţării. Greva este însoţită şi de manifestaţii în Atena şi alte mari oraşe ale ţării.

Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului Greciei pentru a boicota conferinţa în cadrul căreia se vor discuta noile măsuri de austeritate. Mişcarea „indignaţilor” greci care campează paşnic de trei săptămâni în centrul Atenei în piaţa Syntagma prevede chiar formarea unui lanţ uman în jurul instituţiei.
În Atena, unde sunt anunţate cel puţin trei manifestaţii distincte, forţele de securitate s-au mobilizat pentru a face faţă conflictelor.
Noile măsuri de austeritate din Grecia au loc în timp ce creditorii ţării, Uniunea Europeană şi Fondul Monetal Internaţional, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru ţară.
Greva naţională va dura 24 de ore şi va bloca comerţul şi transportul din ţară. Excepţie face transportul aerian, care nu va participa la grevă deoarece Grecia se află în plin sezon turistic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult