Acasa InternationalExterne Atentat cu bombă la Ierusalim. Un mort şi peste 30 de răniţi (Video)

Atentat cu bombă la Ierusalim. Un mort şi peste 30 de răniţi (Video)

scris de Adrian Pătruscă
2 afisari

Explozia violentă s-a produs miercuri lângă principala autogară a oraşului sfânt şi a fost provocată de o bombă  de circa două kilograme ascunsă într-o poşetă.

Atentat cu bombă la Ierusalim

Foto: Le Figaro

Tensiunea este acută în Orientul Apropiat. După trei ani fără atentate la Ierusalim, o bombă a explodat miercuri, după prânz, în apropierea principalei autogări a oraşului. O femeie a murit şi cel puţin treizeci de persoane sunt rănite.

Zeci de ambulanţe au venit la faţa locului, ca şi importante forţe de poliţie, pentru a îngriji victimele întinse pe jos şi pline de sânge. Toate persoanele rănite au fost internate în spital.

Intrarea în oraş a fost blocată, scrie Haaretz.

Bomba, care ar fi avut în jur de două kilograme, a fost ascunsă într-o poşetă atârnată de uşa unei cabine telefonice şi viza, se pare, un autobuz care mergea spre colonia evreiască Maale Adumim din Cisiordania. Toate geamurile autobuzului au fost sparte.

Poliţia a vorbit de un “atac terorist”, ceea ce, în limbajul autorităţilor israeliene înseamnă un atentat comis de palestinieni.

Ultimul atentat la Ierusalim avusese loc în 6 martie 2008, când un palestinian a atacat un institut de studii talmudice în vestul oraşului.

Drama de la Ierusalim are loc pe fondul unor tensiuni crescânde, scrie Le Figaro. De sâmbătă, violenţele s-au intensificat în Fâşia Gaza. Miercuri, grupuri palestiniene înarmate au lansat salve de rachete şi de obuze din ce în ce mai adânc în teritoriul israelian.

Proiectilele au căzut peste oraşul Beerşeva şi în apropierea portului Aşdod, situate la 40 şi respectiv 22 de kilometri de Fâşia Gaza.

Alte tiruri au lovit sudul Israelului în regiunea Erşcol, lângă frontieră. Se pare că un israelian a fost uşor rănit.

Loviturile au fost imediat revendicate de aripa armată a mişcării radicale a Jihadului Islamic, Brigăzile al-Qods, care au anunţat că trupele sale au intrat “într-o nouă ecuaţie, bombardând locuri îndepărtate unde trăiesc mii de israelieni”.

Miercuri, premierul Netanyahu a declarat că Israelul va răspunde cu “lovitură pentru lovitură” şi că este hotărât “să-i lovească pe terorişti”.

Loviturile Jihadului Islamic vin ca răspuns la uciderea, marţi, a opt palestinieni.

2 comentarii

u s 24-03-2011 - 02:11

Nu asa se face deratizarea.

jan dinu 24-03-2011 - 07:06

Compasiune pentru victime shi
respingerea violentei trebuie s-a fie masura
umanitatii pentru gasirea realelor cai pentru pace
in aceasta zona unde parca ura nu se mai termina !
Un pios gind pentru cei ucishi !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult