Acasa InternationalExterne Atentat dejucat în Sarajevo

Atentat dejucat în Sarajevo

scris de C.P.
14 afisari

Autorităţile din Bosnia au anunţat dejucarea unui adevărat masacru care urma să aibă loc la Sarajevo, în noaptea de Anul Nou.
atentat-terorist-dejucat-la-sarajevo-11 suspecţi au fost reţinuţi iar opt dintre ei au primit mandate de arestare de 30 de zile. Din grup fac parte şi predicatori radicali. Procuratura a confirmat că în timpul percheziţiilor şi al arestărilor au fost găsite probe ale legăturilor dintre gruparea din Sarajevo şi organizaţia teroristă Statul Islamic. Suspecţii plănuiau organizarea unui atentat cu explozibili care ar fi dus la uciderea a sute de oameni.

Procurorul Dubravko Campara a declarat în timpul unei audieri în fața acestui tribunal că gruparea intenționa să comită „un act terorist în timpul sărbătorilor de sfârșit de an”.

„Amenințau că vor comite un atac cu explozibili în care circa o sută de persoane urmau să fie ucise”, a declarat procurorul.

Avocații suspecților au declarat însă că acuzațiile parchetului sunt „o simplă farsă” și că cei pe care îi reprezintă „nu au făcut altceva decât să-și practice religia”.

Potrivit parchetului, suspecții se întâlneau într-un loc de rugăciune aflat la periferia orașului Sarajevo, instalat într-o casă pe care o închiriaseră.

După arestarea acestora, parchetul a difuzat o fotografie de la locul de rugăciune, în care se putea vedea un panou pe care era imprimat drapelul grupării teroriste Statul Islamic. În timpul operațiunii nu au fost găsiți explozivi, a menționat procurorul.

În ziua operațiunii, parchetul anunțase că „au fost confiscate probe materiale având legătură cu structuri ale grupării Statul Islamic”.

Operațiunea s-a desfășurat în mai multe cartiere din Sarajevo, îndeosebi la Rajlovac, unde doi militari bosniaci au fost uciși în noiembrie într-un atac cu armă automată comis de un islamist care ulterior s-a sinucis.

Cu 3,8 milioane de locuitori, 40% din populația Bosniei este de confesiune musulmană care, în marea sa majoritate, practică un islamism moderat. Restul populației este format în special din creștini-ortodocși și catolici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult