Atentat eşuat la New York. Bombă de 450 de kg pentru FED | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Atentat eşuat la New York. Bombă de 450 de kg pentru FED

Atentat eşuat la New York. Bombă de 450 de kg pentru FED

scris de L.M.
9 afisari

Un adept al organizaţiei Al Qaida a fost arestat în timp ce încerca să detoneze o bombă de 450 de kilograme în faţa clădirii Rezervei Federale americane (FED) din New York.

Atentat eşuat la New York. Bombă de 450 de kg pentru FED

Atentat eşuat la New York. Bombă de 450 de kg pentru FED (foto: Dan Bowens/ Fox 5 News)

Bărbatul de 21 de ani, originar din Bangladesh, a fost arestat după ce a încercat fără succes să detoneze bomba, făcută nefuncţională de FBI care îl supraveghea de mai multe luni. Clădirea vizată de Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis se află în apropierea obiectivului World Trade Center din Manhattan, transmite Agerpres.

Procurorul federal din Brooklyn a precizat într-un comunicat că tânărul a venit în Statele Unite în ianuarie 2012, în scopul de a comite un atentat. Evocând legături în străinătate cu Al Qaida, el a încercat atunci să creeze o celulă teroristă în Statele Unite. Unul dintre „recruţii” săi era un agent al FBI, care l-a asistat în pregătiri, procurându-i în special pretinşi explozivi şi asigurându-se că el nu îi pune în pericol pe concetăţenii săi.

Miercuri dimineaţă, Nafis, care a avut drept obiectiv „distrugerea Americii” potrivit comunicatului procurorului, a fost arestat de poliţie după ce a încercat în zadar să îşi detoneze bomba.

1 comentariu

BULA 18-10-2012 - 12:16

Deci n-a fost nici un atentat, din moment ce totul era sub controlul FBI si chiar si explozibilul era inlocuit cu ceva inactiv. Trebuia sa-l fi arestat pe individul respectiv din prima secunda, dar atunci nu mai aparea in presa povestea cu „atentatul”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult