Acasa InternationalExterne Atentat Franța: Un mort și mai mulți răniți

Atentat Franța: Un mort și mai mulți răniți

scris de D.S.S.
32 afisari

O persoană a fost ucisă și multe alte rănite într-un atentat, probabil jihadist, în Franța, comis vineri dimineața într-o uzină din Saint-Quentin-Fallavier, aproape de Lyon (centru-est), au indicat surse concordante, citate de AFP.

atentat terorist frantaPresupusul autor al atentatului a intrat în uzină cu un drapel islamist în mână și a detonat mai multe recipiente cu gaz, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, un corp decapitat a fost găsit în apropierea locul atentatului.
Este stare de alertă în sud-estul Franţei. Un bărbat a fost decapitat în apropierea unei fabrici din Grenoble. Mai mult, un steag islamist a fost ridicat în aceeaşi zonă. Martorii spun că în zonă s-au auzit mai multe explozii şi ar fi mai multe victime.

O maşină la bordul căreia se aflau doi bărbaţi a încercat să forţeze intrarea într-o fabrică de produse chimice, dar nu au reuşit să intre în complexul industrial.

Ei au detonat mai multe dispozitive explozive. Sunt cel puţin doi răniţi în urma deflagraţiilor. Unul dintre atacatori a fost arestat, despre celălalt nu se ştie momentan unde se află. Când au ajuns la locul faptei, poliţiştii au găsit cadavrul decapitat al unui bărbat şi un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic.

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve a părăsit Parisul şi se îndreaptă spre Grenoble, pentru a coordona celula de criză.

Franţa este în stare de alertă antiteroristă de şase luni încoace, după atacurile din ianuarie de la Paris care au vizat redacţia publicaţiei satirice Cahrlie Hebdo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult