Acasa InternationalExterne Atentat în Afganistan. 20 de morţi şi zeci de răniţi

Atentat în Afganistan. 20 de morţi şi zeci de răniţi

scris de D.S.S.
2 afisari

Cel puţin 20 de persoane au murit, sâmbătă, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis asupra unui spital din provincia Logar, situată la sud de Kabul, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii.

20 de morţi şi zeci de răniţi intr-un atentat produs in provincia Logar, din Afganistan

Un bilanţ anterior indica 60 de morţi şi peste 120 de răniţi în urma atacului comis cu un vehicul 4×4 încărcat cu explozibili de mare putere, care a vizat un spital din provincia Logar, la circa 75 de kilometri sud de Kabul. Clădirea spitalului din districtul Azra a fost distrusă, iar starea de confuzie instalată după producerea atacului a determinat difuzarea de informaţii contradictorii în legătură cu numărul victimelor.

Ulterior, Ministerele Sănătăţii şi de Interne au revizuit bilanţul, afirmând că atacul s-a soldat cu „cel puţin 20 de morţi şi circa 25 de răniţi„, printre care se numără atât pacienţi, cât şi membri ai personalului medical. Directorul serviciilor medicale locale, Mohammad Zaref Nayebkhail, a declarat însă că este posibil ca bilanţul definitiv să fie mult mai grav, deoarece, imediat după producerea exploziei, rudele victimelor au preluat trupurile neînsufleţite ale acestora.

Talibanii afgani au condamnat atentatul la scurt timp după producerea acestuia. „Condamnăm acest atac asupra unui spital (…); cei care l-au comis, oricine ar fi, au încercat să dea vina pe talibani„, a declarat un purtător de cuvânt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult