Acasa InternationalExterne Atentat în târgul de Crăciun din Berlin

Atentat în târgul de Crăciun din Berlin

scris de C.P.
9 afisari

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte 48 au fost rănite luni seara, după ce un camion a intrat în mulţime într-o piaţă de Crăciun, în centrul Berlinului, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter în noaptea de luni spre marţi poliţia, care crede că a arestat şoferul, iar pista unui atentat se preciza, relatează AFP.

camion-berlin atentatUn bilanţ anterior anunţa nouă morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Această dramă aminteşte circumstanţele atentatului cu camion de pe 14 iulie de la Nisa, în Franţa, din seara Zilei Naţionale.

Ministrul german de Interne Thomas de Maizière a anunţat în noaptea de luni spre marţi că ”multe motive” sugerează că este vorba despre un atentat. Ancheta a fost încredinţată parchetului federal, competent în cazuri de terorism.

De asemenea, ministrul a spus că are ”multe motive” să creadă că suspectul reţinut la puţin timp după fapte este şoferul camionului înmatriculat în Polonia, autorul cursei mortale într-una dintre cele mai frecventate pieţe de Crăciun din capitala germană, către ora locală 20.00 (21.00, ora României).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de DPA, bărbatul ar putea să fie pakistanez sau afgan.

El ar fi ajuns în Germania ca solicitant de azil în februarie 2016.

Poliţia a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Teama faţă de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politică în Germania de peste un an. Populiştii de dreapta apreciază astfel că Angela Merkel, cancelarul german, şi-a pus în pericol ţara deschizând-o în 2015 celor aproape 900.000 de solicitanţi de azil originari în principal din lumea musulmană.

Este vorba despre un bilanţ provizoriu al dramei de luni, soldate cu  ”12 morţi” şi 48 de persoane spitalizate, unele în stare gravă. Nicio informaţie nu a fost furnizată despre identitatea victimelor, cu excepţia informaţiei că una dintre ele se afla în cabina camionului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult