Acasa InternationalExterne Atentat la Consulatul Italiei din Cairo (video)

Atentat la Consulatul Italiei din Cairo (video)

scris de S. P.
14 afisari

O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite, sâmbătă, într-un atentat care a avut loc la Consulatul Italiei din Cairo, potrivit autorităților egiptene, informează AFP.

atentat-consulat-cairo-Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății al Egiptului, Hossam Abdel Ghaffar, care a anunțat, pentru agenția oficială Mena, decesul unei persoane în acest atac, nu a putut preciza, deocamdată, dacă persoană ucisă este civil sau polițist. Inițial, surse medicale au declarat pentru AFP că doi polițiști ce staționau în fața consulatului și trei trecători au fost răniți.

Un înalt responsabil în domeniul securității a declarat pentru Mena că, potrivit elementelor preliminare ale anchetei, „o bombă a fost plasată de persoane necunoscute sub o mașină parcată lângă consulat și a fost declanșată de la distanță„.

În momentul deflagrației, care a avut loc în jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), consulatul era închis. O parte din fațada clădirii s-a prăbușit, în timp ce bucăți din mașina distrusă erau împrăștiate în jur, constată un jurnalist al AFP aflat la fața locului.

De când armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, în 2013, atacurile jihadiste s-au înmulțit în Egipt, vizând în special forțele de ordine. Aceste atacuri sunt revendicate de grupuri care declară că acționează ca represalii la persecuțiile ce s-au abătut asupra persoanelor pro-Morsi.

Atentatele cele mai sângeroase au avut loc în nordul peninsulei Sinai, unde ramura egipteană a grupării Statul Islamic (SI) a revendicat o serie de atacuri sângeroase îndreptate împotriva armatei, la 1 iulie. Însă nici Cairo și orașele din Delta Nilului nu au fost ocolite de aceste atacuri, care au ucis sute de polițiști și soldați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult