Acasa InternationalExterne Atentat la Kabul: zeci de morţi şi sute de răniţi

Atentat la Kabul: zeci de morţi şi sute de răniţi

scris de A.P.
14 afisari

Bilanţul atacului comis marţi de talibani asupra sediului Agenţiei afgane de securitate din capitală a ajuns la cel puţin 28 de morţi, a anunţat şeful poliţiei din Kabul, relatează Reuters.

kabul-explozieAlte peste 320 de persoane au fost rănite, potrivit comandantului. Un bilanţ anterior anunţa şapte morţi 208 de răniţi. Civili şi membri ai forţelor afgane de securitate se află printre morţi şi răniţi, a declarat Abdul Rahman Rahimi, comandantul Poliţiei din Kabul.

Talibanii au revendicat atacul. Este vorba despre primul atac din capitala afgană după ce această grupare militantă islamistă a anunţat, în urmă cu o săptămână, lansarea ofensivei de primăvară. Autorităţile au avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a condamnat atacul “în cei mai duri termeni posibili” şi a precizat că ţinta a fost principala agenţie de securitate din ţară, relatează Russia Today.

“Condamnăm în cei mai duri termeni atacul terorist (…), în urma cărora mai mulţi concetăţeni au fost martirizaţi şi răniţi”, a declarat Ghani într-un comunicat. “Astfel de atacuri teroriste laşe nu vor slăbi dorinţa şi determinarea forţelor afgane de securitate de a lupta împotriva terorismului”, a adăugat Ghani.

Fotografii şi filmări de la faţa locului arată o coloană de fum care se ridică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult