Acasa InternationalExterne Atentat terorist în numele Islamului la Stockholm. Un mort şi doi răniţi

Atentat terorist în numele Islamului la Stockholm. Un mort şi doi răniţi

scris de Ziua Veche
6 afisari

atentat StockholmExploziile înregistrate sâmbătă la Stockholm sunt o “crimă teroristă”, a confirmat duminică un responsabil al serviciilor de informaţii suedeze.


El nu a dorit să dezvăluie identitatea presupusului autor al atentatului eşuat, înainte de a-i anunţa familia.

Serviciile suedeze de informaţii, care au preluat ancheta în acest caz, nu au confirmat dacă un e-mail primit cu câteva minute înainte de explozii – şi în care se lansa un apel la “lovirea” Suediei pentru participarea ei în Afganistan – au legătură, deşi aceasta este una dintre ipoteze, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE, citată de Agerpres.

O dublă explozie a lovit sâmbătă un cartier aglomerat din centrul Stockholmului, omorând o persoană şi rănind alte două, la câteva minute după primirea unui un e-mail care anunţa “acţiuni” care vizau “războiul împotriva Islamului” dus de Suedia

Cele două explozii, dintre care una s-a produs într-un vehicul staţionat, au avut loc la 200 de metri una de cealaltă la sfârşitul după-amiezii în apropierea străzii Drottninggatan, una dintre arterele comerciale ale capitalei suedeze, au indicat poliţia şi serviciile de urgenţă SOS Alarm.

Agenţia suedeză de presă TT a anunţat sâmbătă seară că a primit, cu zece minute, înaintea celor două explozii un e-mail în arabă şi în suedeză anunţând viitoare “acţiuni” fără să le precizeze.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult