Acasa InternationalExterne UPDATE – Atentat terorist la Istanbul. Morţi şi răniţi (video)

UPDATE – Atentat terorist la Istanbul. Morţi şi răniţi (video)

scris de D.S.S.
14 afisari

UPDATE – Poliția turcă a arestat patru suspecți în cadrul anchetei lansate în urma atentatului comis marți în centrul istoric al Istanbulului și soldat cu 11 morți și 36 de răniți, relatează AFP, citând agenția de presă turcă Anadolu.

Cei patru suspecți au fost aduși la sediul central al poliției metropolei turce pentru interogatoriu.

Unsprezece persoane au fost ucise și 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marți într-un cartier istoric din Istanbul, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin. „Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine”, a declarat el.

Mașina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliției. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest atentat.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turiști.

Două persoane au murit și opt au fost rănite marți după ce o mașină-capcană a explodat în apropierea unui autobuz al poliției în centrul orașului Istanbul din Turcia, relatează postul de știri Haberturk pe site-ul său, preluat de Reuters.

atentat terorist la istanbulExplozia, acționată prin telecomandă, s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar. Atacul nu a fost încă revendicat.

Reuters amintește că militanți islamici, gruparea jihadistă Stat Islamic și radicali de stânga au comis recent atacuri în Turcia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult