Acasa InternationalExterne Atentatul asupra lui Putin, ironizat în presa rusă

Atentatul asupra lui Putin, ironizat în presa rusă

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Anunţul unui atentat pregătit de islamiştii ceceni împotriva premierului rus Vladimir Putin, cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia la care este favorit, “cade bine” pentru el, a susţinut ironic marţi o parte din presa rusă.

Vladimir Putin (russiablog.org)

Vladimir Putin (foto: russiablog.org)

Nu ştim cu adevărat dacă proiectul unui atentat a fost real sau nu, dar suntem siguri de faptul că Pervîi Kanal l-a anunţat cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale. Un atentat care pică bine”, a ironizat comentatorul politic al postului de radio Kommersant FM, Oleg Kaşin, informează Mediafax.

Este posibil ca un nou anunţ senzaţional, de aceste gen, să fie făcut de presa controlată de Kremlin cu mai puţin de o săptămână înainte de alegeri, fără permisiunea serviciilor responsabile de relaţiile publice?”, a adăugat jurnalistul.

Luni, principalul post de televiziune publică, Pervîi Kanal, a anunţat că un complot a fost dejucat de către serviciile secrete ucrainiene şi ruse, după ce a fost descoperit, în Ucraina, un grup având legături cu Doku Umarov, şeful rebeliunii islamiste din Caucazul rus. Această informaţie a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

O parte din presa rusă şi-a exprimat uimirea privind alegerea momentului de a face publică această informaţie, din moment ce grupul de presupuşi terorişti a fost reţinut pe 4 ianuarie, conform televiziunii ruse. “Este un atentat real sau o glumă?”, menţiona cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ. “Teroriştii ar putea organiza un atentat”, consideră comentatorul politic al postului de radio independent Ecoul Moscovei, Anton Oreh. “Dar cât de bine a picat acesta!”, a adăugat Oreh.

Presupuşii terorişti au fost reţinuţi de serviciile secrete ucrainiene, după ce o bombă artizanală a explodat intr-un apartament din Odessa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS