Acasa InternationalExterne Atenţie şoferi! În Ungaria ţi se va reţine maşina dacă nu plăteşti amenda pe loc

Atenţie şoferi! În Ungaria ţi se va reţine maşina dacă nu plăteşti amenda pe loc

scris de Șt. C
2 afisari

Conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice, depăşesc viteza legal admisă sau nu respectă culoarea roşie a semaforului pot primi, din iulie, amenzi de până la 300.000 de forinţi (1.130 de euro), care trebuie plătite pe loc.

ungaria_cod_rutierPotrivit amendamentelor la Codul Rutier ungar, care intră în vigoare la 1 iulie, pietonii care trec pe roşu pot primi, de asemenea, amenzi care trebuie achitate pe loc, în valoare de 30.000 de forinţi (aproximativ 113 euro), a anunţat, potrivit Mediafax, cotidianul Nepszava, în ediţia de marţi.

Limita superioară a amenzilor a fost crescută, deja, în 2008, la 300.000 de forinţi, dar asemenea amenzi sunt aplicabile, în prezent, doar în cazuri speciale, cum ar fi pătrunderea cu vehiculul într-o rezervaţie naturală sau oprirea în intersecţiile cu calea ferată.

Introducerea amendamentelor care permit plata unor amenzi în cuantum foarte mare şi obligativitatea de a le plăti pe loc vizează mai ales şoferii străini, care părăsesc ţara fără să îşi plătească amenzile. Noile reglementări vor permite poliţiei să reţină un vehicul străin, până la plata amenzii.

Potrivit aceloraşi amendamente, amenzile vor fi reduse la 30.000 de forinţi pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii maşinii şi neutilizarea centurilor de siguranţă sau scaunelor pentru copii. De asemenea, la însumarea a 18 puncte de penalizare, permisul de conducere este suspendat.

3 comentarii

YAAKOV 14-06-2011 - 19:55

Daca mergem in excursie cu tancurile ne mai amendeaza ?

un oarecare 14-06-2011 - 23:01

dar nu mai avem tancuri de mult

TOM Cc 15-06-2011 - 08:06

Adevarat graieste „oarecare” NU MAI VEM TANCURI !! In Romania mai sunt 3 batalioane de tancuri !! Prostii nostrii le-au taiat !Si Cehia are mai multe tancuri !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult