Austere Challenge 2012. SUA trimit 3.500 de militari în Israel | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Austere Challenge 2012. SUA trimit 3.500 de militari în Israel

Austere Challenge 2012. SUA trimit 3.500 de militari în Israel

scris de M.A.
11 afisari

SUA şi Israelul vor participa la manevre comune legate de controversatul program nuclear iranian, care vor demara la sfîrşitul lunii octombrie şi vor dura trei săptămâni.

Austere Challenge 2012. SUA trimit 3.500 de militari în Israel

Austere Challenge 2012. SUA trimit 3.500 de militari în Israel

Austere Challenge 2012„, la care participă aproximativ 3.500 de militari americani şi o mie de israelieni, este „cel mai important exerciţiu din istoria relaţiilor militare între SUA şi Israel„, menţionează un comunicat al organizatorilor, generalul american Craig Franklin şi generalul israelian Nitzan Nuriel, transmit Moldpres şi RRA, care citează agenţii de presă internaţionale şi presa israeliană.

Cu această ocazie, vor fi simulate acţiuni vizînd apărarea antiaeriană. Se urmăreşte „ameliorarea cooperării în domeniul apărării antirachetă” între cele două ţări şi „promovarea stabilităţii regionale”, a afirmat miercuri seara generalul Franklin. Nu este vorba despre o ameninţare specială, a insistat sursa citată

Data exactă nu a fost anunţată, din motive de securitate. Programat, iniţial, pentru luna aprilie, exerciţiul militar comun a fost amânat la solicitarea Israelului. Exerciţiul costă aproximativ 40 de milioane de dolari şi va permite testarea mai multor sisteme americane şi israeliene, de apărare aeriană contra rachetelor. Vor fi utilizate sistemele israeliene „Arrow” şi „Iron Dome”, primul pentru interceptarea rachetelor iraniene, al doilea pentru rachete cu rază scurtă, cum sunt cele lansate din Liban.

31 comentarii

US 18-10-2012 - 23:04

„La aterizare, primul dintre soldatii americani ce a pasit pe pamant israelian, Mark O’Connor originar din Massachusetts, a lesinat, prezentand simtome de asfixiere. S-a dat comanda de punere a mastilor de gaze, insa nu a fost suficient, alti doi soldati, David Ramp si Felix J. Vinson, s-au prabusit, ceilalti tinandu-se cu greu pe picioare. Soldatii americani au fost nevoiti sa se retraga in degringolada in avion, reusind sa recupereze corpurile inerte ale camarazilor lor, iar acesta a fost inchis ermetic. In cala avionului, capitanul Donald Evans a cerut soldatilor sa nu intre in panica si sa astepte in liniste pana la venirea intaririlor. Intrebati ce s-a intamplat, soldatii nu au putut raspunde clar, insa la un moment dat, cand soldatul Aaron Wasserman s-a descaltat, soldatii s-au urcat unii peste altii cumprinsi de panica, urland ca este exact mirosul care le-a doborat camarazii.
Se pare ca astfel s-a descoperit cea mai puternica arma de care dispune Israelul.”

sursa: The Telegraph

Huhu Ciu 18-10-2012 - 23:35

😉

Lupu Ardelean 19-10-2012 - 06:06

Lasa baiatu in pace, inca nu ai realizat ca este arab? Alaltaieri inca zicea ca a primit ordin de la el quaida si va da foc padurilor din Carpati. Omul acesta este total dus, nu stiu de ce este in libertate.De cita bataie o fi primit de la sab-ahul israe-lian inaite de a fugii in Romania doar cind aude de evrei cade in crize de epilepsie de frica lor.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 14:38

Vad ca ai salvate postarile si le postezi, aceleasi, de multe ori, iarasi si iarasi, tipic ji daneste!

Huhu Ciu 20-10-2012 - 14:39

Postarea de sus e pentru Lupul (sobolan) evreu.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 17:35

Pentru Tomi, mai mare retardat ca tine nu am vazut!

tomi 20-10-2012 - 22:52

Si postarea de acum este pentru HUHU CIU, dementul din Bagdad, care in aceste momente este bagat in p1z0a masii de Tomi in persoana. Ba scirba nu-ti permit sa jignesti prietenii mei de pe forum. Ia fa valiza si mars in arabia matii jegule.Ia-l cu tine si pe allahul tau, satana arabilor si bagati-l in c00r bestie.

DXN 19-10-2012 - 06:36

bine zis huhule!

ANCUTA 20-10-2012 - 03:03

Huhule, ce mai faci? Ai primit liber de la ospiciu sau iarasi ai evadat?
Ce mai face mama si tata, nu le este frica acolo in Siria, e razboi greu acolo. De ce nu i-ai adus cu tine din arabia ma-tii bestie.

Huhu Ciu 20-10-2012 - 09:56

Io rumun tu ji dan scirbos la tine!

Huhu Ciu 21-10-2012 - 04:32

Allah akbar!.

tomi 21-10-2012 - 13:21

Daca-ti place sau nu este absolut indiferent, armata israeliana este pe locul trei din lume dupa rusi si americani si crede-ma ca voi arabii nu aveti nici sansa sa ne pupati in coor. In cazul ca vom fi atacati de arabi, nu cred ca avem nevoie de mai mult de 24 de ore sa provocam disparitia islamului de pe fata pamintului.Asa ca huhule ia mai taci cu cur-va aia de allah al tau ca vei merge si tu cu arabii tai in iad.

geek-a-contra 21-10-2012 - 13:47

cine te-a mintit? sursele serioase pun tzahalul pe locul 10 care, ce=i drept, nu-i nici el de rusine. ce este nasol este ca-i mult in spatele armatei turciei, tara cu care israelul nu se impaca tocmai bine. turcia, ca si iranul, are o caracteristica care o face deosebita de dusmanii traditionali (siria, egipt, iordania…): marimea teritoriului si resursele. in schimb israelul are un avantaj: armamentul nuclear cu care, asa cum s-a dovedit in ultimul razboi cu egiptul, a santajat inclusiv sua.

geek-a-contra 21-10-2012 - 13:48

p.s. GlobalFirepower com. pune tu punctul….

Huhu Ciu 21-10-2012 - 15:14

Evreule terorist Tomi, Islmaul e urias, mult peste un miliard de dreptcredinciosi in toata lumea, nu puteti sa-i exterminati, puteti doar daca exterminati toata lumea, deci si pe voi o data cu ea! Allah akbar!

Huhu Ciu 21-10-2012 - 15:17

Islmaul=Islamul

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-10-2012 - 01:02

12 % dintre urmăriţii prin Interpol la nivel mondial sunt ROMÂNI
de Andrei Dumitrescu
Publicat la: 18.10.2012 16:06 Ultima actualizare: 18.10.2012 16:33

Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat, la cererea Interpol, un proiect de act normativ care permite delegarea ofiţerilor români la sediul Secretariatului General de la Lyon, în condiţiile în care aproximativ 12 la sută din numărul total de urmăriţi sunt căutaţi de autorităţile române.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind detaşarea unor ofiţeri români la Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (OIPC)- Interpol.

Oficiali ai MAI au declarat, pentru MEDIAFAX, că proiectul a fost elaborat la solicitarea Interpol, în condiţiile în care persoanele date în urmărire internaţională de către autorităţile judiciare din România reprezintă aproximativ 12 la sută din totalul celor daţi în urmărire la nivel mondial, ceea ce conduce la un volum semnificativ de date şi informaţii procesate la nivelul Secretariatului General, cu scopul de a facilita localizarea şi aducerea lor în faţa justiţiei.

Acest fapt face din autorităţile române al treilea mare utilizator european al bazelor de date gestionate de Secretariatul General al OIPC Interpol.

Potrivit MAI, schimbul de mesaje privind infracţiunile săvârşite de cetăţenii români în străinătate a crescut în mod considerabil în anii 2010 şi 2011, ajungând la peste 200.000 de mesaje operative, faţă de numai 110.000 în 2009.

Având în vedere această situaţie, devenise necesară prezenţa unor ofiţeri români detaşaţi la sediul de la Lyon al Secretariatului General al Interpol, însă România nu avea un cadrul legal prin care aceşti poliţişti să fie detaşaţi, în mod oficial.

Secretariatul General al Interpol a selecţionat deja un ofiţer de poliţie român pentru a îndeplini o funcţie cu atribuţii de coordonare a managementului datelor şi informaţiilor, care ar urma să fie detaşat în perioada următoare.

Surse din MAI au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre comisarul Mihai Friptu, care în prezent ocupă funcţia de director al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, structură ce funcţionaează la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit proiectului de act normativ supus dezbaterii publice, detaşarea ofiţerilor de poliţie la Interpol va fi dispusă de ministrul Administraţiei şi Internelor, în funcţie de resursele financiare alocate prin bugetul MAI.

tomi 20-10-2012 - 03:01

Ce dreacu Carpathti,de ce dai informatii secrete bestiei de urbos? Acu de stie jegul ce renume au derbedeii lui in lume n-o sa mai poti vorbi cu el de cit o fi cu nasul pe sus. Nu oricine este capabil de asa performante si acu i se va urca mindria la debla.

un crestin 19-10-2012 - 05:48

Lasa-l Tomi nu te enerva. A vrut si urbos sa se dea rotund furand ideea lui Pastorel Teodoreanu. Stii, aia cu soldate rus, soldate rus/te-au ridicat asa de sus/ nu pentru ca ai elibeart popoarele / ci pentru ca-ti put picioarele…
la inaugurarea statuii ostasului sovietic.

Numai ca Pastorel a platit scump..

tomi 20-10-2012 - 02:54

Bestie, urbos -sandu dobre te bag in pi-z-da matii ca nici tractoarele ruginte u650 nu te vor mai putea scoate, hoitule.

tomi 20-10-2012 - 03:00

Urbos, ai un umor fantastic, uite cu textul tau l-am facut pe ciinele meu sa rida , mai mai sa se innece sarmanul. Mai nou cind maninca cite un os zice “urbos”. Comic catelul meu, crede ca toate cioantele sint de la urbos.
Auzi tu bestie ce mai zice ma-ta, curva aia de tiganca, tot se mai fu-te prin cimitir?
Scroafa crede ca toate mormintele sint locuri de regulat. Auzi tu su-la, am gasit un baston de politist in parcul din fata blocului, am sa ti-l trimit sa-l dai matii sa aibe si ea amarita cu ce sa se frece prin canalizarea pe unde te-a ca-cat pe tine bestie. De cind te-a ca-cat cur-va se tot scarpina de cita riie era pe tine de la nastere. Si acum fa bine de crapi jegule.
SI ACUM O INVITATIE ONORABILA CELUI CE MI-A TAIAT IERI TEXTUL ! ASCULTA TATAIE OI FI TU MARE LEGIONAR SI TII BIBLIA SI PISTOLUL IN ACELASI BUZUNAR DAR EU TOT TE INVIT SA NU INCERCI SA MA MAI STERGI, DACA-L STERGEAI SI PE PRIETENUL TAU DEMENTUL DE URBOS NU ZICEAM NIMIC ASA INSA VEI FI BAGAT IN AIA MA-TII DE MA VEI TINE MINTE PINA DAI ORTUL POPII VIERME FASCIST CE ESTI.
cu respect tomi

tomi 20-10-2012 - 15:57

Multumesc pentru intelegere.
cu respect tomi

Huhu Ciu 21-10-2012 - 04:31

Allah akbar!

tomi 21-10-2012 - 13:13

IARASI A SCAPAT DEMENTUL DE LA OSPICIU! Sa chemati salvarea, trebuie dus inapoi de urgenta pina nu musca pe cineva.Desigur ca ma refer la ciuciu nubunu din Bagdad.

Huhu Ciu 21-10-2012 - 14:55

Postarile tale dovedesc ca tu esti nebunul!
Hotul striga hotii!
In cazul tau grav, nebunul striga nebunii!

Huhu Ciu 20-10-2012 - 06:36

Nu esti originalul JD!

Huhu Ciu 20-10-2012 - 18:45

DXN e ANCUTA, si invers, A…TA=DXN!

jan dinu 21-10-2012 - 06:26

— Semi Domnilor — Decit sa debitati prostii pierzind
timpu cu bazaconii provocatoare mai bine atzi pune
degetele in gura shi sa-i fluierati (huiduiti ) pe politicienii
vostri care va pacalesc de peshte douazeci de ani ,voi
vegetind continuu fara pauze . E pacat ca nu v-atzi deshteptat !
JD-USA (cel mai original )

Tache 21-10-2012 - 07:12

Stimabile Jan Dinu ! Geo-politica ARE legatura cu Geografia !!! CUm ne ve-ti lasa un pic din chingi, cum vom produce SURPRIZE !!! Iar voi stiti asta de 7000 de ani…

jan dinu 21-10-2012 - 08:56

Am banuit YO ca politica are ceva comun
cu pamintu romanesc . Acolo cresc toate soiurile
de animale parlamentare . De abia astept sa-l vad
shi sa-l aud vorbind pe ” senatorul BeckaLLy ”
cum se „simmTe „…turmele patriei … cind EL e
cu crucea in minah..,pastor in Tzara ROMAna …-:)))
JD-USA (doar YO )

Huhu Ciu 21-10-2012 - 14:58

Nu esti originalul JD!.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult