Acasa InternationalExterne Australia: Prognoza meteo arată o înrăutățire a situației

Australia: Prognoza meteo arată o înrăutățire a situației

scris de Misu Andrei
132 afisari

Un nou val de căldură s-a abătut vineri asupra Australiei şi se preconizează că va înrăutăţi, alături de rafalele de vânt, situaţia de criză determinată de incendiile de vegetaţie care fac ravagii în sudul şi estul ţării, relatează Agerpres. Autorităţile au solicitat populaţiei să manifeste prudenţă şi să evacueze unele regiuni.

 

Mii de pompieri s-au pregătit pentru această creştere prognozată a valorilor de temperatură, care vor depăşi 40 de grade Celsius în statele Victoria şi Noul Wales de Sud. În plus, se preconizează că vântul va sufla din nou cu putere în sud, agravând situaţia.

„Condiţiile vor fi dificile. Vântul cald şi uscat va constitui din nou adevărata provocare”, a explicat jurnaliştilor şeful pompierilor din zonele rurale din Noul Wales de Sud, Shane Fitzsimmons.

„Vântul va fi între 35 şi 50 km/h, cu rafale de 70-90 km/h în anumite zone, iar aceasta în cea mai mare parte a zilei” de vineri, a spus el.

Premierul din Noul Wales de Sud, Gladys Berejiklian, a declarat că în statul pe care îl reprezintă sunt peste 130 de incendii active, dintre care aproximativ 50 sunt scăpate de sub control.

În statul vecin, Victoria, au fost emise ordine de evacuare pentru zonele aflate la frontiera cu New South Wales.

Autorităţile din Victoria au extins joi nivelul de alertă pentru încă două zile din cauza temperaturilor ridicate preconizate vineri.

Situaţia era deosebit de gravă şi pe Insula Cangurilor, din sudul statului Australia de Sud, a cărei principală localitate, Kingscote, a rămas izolată din cauza flăcărilor. Numeroşi locuitori s-au refugiat lângă dig până când un drum va redeveni accesibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult