Acasa InternationalExterne Austria trimite armata la granița cu Ungaria

Austria trimite armata la granița cu Ungaria

scris de Matei Iliescu
63 afisari

Austria va trimite, luni, armata la granița cu Ungaria pentru controale amănunțite la imigranții care vin.

granita austria ungariaAproximativ 2.200 de soldați vor interveni așadar în Marea Mediterană împotriva traficanților de persoane, la o zi după ce ministrul german de Interne a anunțat că se reintroduc temporar controalele la frontiera cu Austria din cauza afluxului de imigranți.

Duminică, Germania a anunțat reintroducerea ‘provizorie’ a controalelor la frontiera cu Austria, suspendând circulație prevăzută în Spațiul Schengen, moment care marchează o agravare a crizei imigranților în Europa. Măsura i-ar putea determina pe imigranți să încerce să ocolească aceste controale de la granița dintre Austria și Germania, trecând prin Slovacia și Cehia.
Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această țară către Germania, a anunțat duminică ministrul de interne german Thomas de Maiziere, transmite DPA, citată de Agerpres.

Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

De altfel, cotidienele germane Bild și Der Spiegel au anunțat sâmbătă că executivul urma să ia această măsură.

Cele două ziare au comentat că guvernul de la Berlin a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa.

Germania își închide frontierele cu Austria„, a titrat la rândul său pe pagina online cotidianul Bild. Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, a scris Der Spiegel pe site-ul său și „toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult