Acasa InternationalExterne Autorităţile din Danemarca au reţinut peste 20 de români. Ce infracţiuni au comis

Autorităţile din Danemarca au reţinut peste 20 de români. Ce infracţiuni au comis

scris de M.A.B.
19 afisari

Peste 20 de romani au fost retinuti in Danemarca, alaturi de doi danezi si un sirian, dupa ce au folosit datele a 71 de cetateni romani pentru a infiinta pe numele lor firme fantoma.

politia daneza romani arestatiIn urma cooperarii politienesti romano-daneze, miercuri 25 februarie a.c., politia daneza a desfasurat o operatiune de amploare cu denumirea «Cuibul de viespi», pentru destructurarea unei retele infractionale ai carei membri sunt banuiti de savarsirea infractiunilor de trafic de fiinte umane, fals si inselaciune„, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Presa daneza a scris, miercuri, ca autoritatile daneze au retinut zeci de persoane – in principal cetateni romani – suspectate de implicare in trafic de persoane si fraude. Politia a precizat ca suspectii sunt in principal cetateni romani, cu exceptia unui imigrant sirian si a doi danezi. Potrivit MAI, anul trecut, autoritatile daneze au solicitat politistilor romani date referitoare la mai multe persoane din Botosani care aduceau in Danemarca diversi cetateni romani, carora le promiteau locuri de munca. Ulterior insa, suspectii utilizau datele acestora pentru a infiinta firme fantoma, societati pe care le foloseau ca sa recupereze unele taxe de la stat. In acelasi timp, membrii gruparii, care era condusa de cetateanul sirian, sunt acuzati ca ar fi folosit aceste date si ca sa obtina credite bancare sau ca sa cumpere in rate diferite produse.

Ca urmare a verificarilor, politistii romani au identificat 71 de persoane, victime ale retelei din Danemarca. Conform MAI, victimele vor beneficia de sprijinul autoritatilor daneze si romane pentru a fi repatriate. Totodata, toti cetatenii romani implicati in acest caz vor beneficia, la cerere, de asistenta consulara.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult