Acasa InternationalExterne Autoritatile moscovite ascund adevarul despre numarul celor morti din cauza fumului

Autoritatile moscovite ascund adevarul despre numarul celor morti din cauza fumului

scris de Ziua Veche
31 afisari

.Directorul serviciilor de sanatate publica din Rusia le-a cerut duminica locuitorilor din Moscova sa nu se prezinte la serviciu pana marti, din cauza incendiilor care continua sa faca ravagii in jurul capitalei si care emana un fum dens, relateaza Financial Times, in editia electronica, preluat de Mediafax.


 

Ghennadi Oniscenko le-a cerut angajatorilor sa ofere personalului zile libere pana cel putin marti, in scopul reducerii numarului persoanelor expuse riscului de a inhala fum pe strazi la minim. Municipalitatea a anuntat ca a deschis 120 de centre ”antismog”, echipate cu aer conditionat, dar putini locuitori par sa stie de aceste centre, iar multi raman acasa cu ferestrele inchise, in pofida caldurii innabusitoare, in timp ce altii continua sa umple spitalele. Nivelul poluarii in capitala moscovita a scazut in cursul zilei de duminica, concentratia de monoxid de carbon fiind de trei ori peste limita acceptabila, fata de sapte ori cu cateva zile in urma.

Dar numarul deceselor in oras din cauza caldurii si a smogului a crescut in ultimele zile, un angajat de la morga afirmand pentru Financial Times ca numarul cadavrelor primite este mai mare decat dublul unei perioada obisnuite, batranii fiind cel mai afectati. Un oficial de la registratura Moscovei a declarat ca rata mortalitatii a crescut in iulie cu 50%. Un medic care a scris sub acoperirea anonimatului intr-o publicatie electronica sustine ca autoritatile din domeniul sanitar incearca sa acopere decesele provocate de caldura si smog in Moscova, amenintand medicii ca vor fi concediati daca vor diagnostica pacientii cu boli legate de aceste fenomene. “Nu dam acest diagnostic – nu vrem sa fim concediati. Avem familii de hranit”, scrie medicul pe site, adaugand ca trupurile neinsufletite ale celor care au murit din cauza caldurii si smogului in ultimele zile au fost duse in subsol pentru ca “frigiderele sunt pline”. Acesta sustine ca situatia este similara in spitalele din Moscova.

0 comentariu

jan dinu 16-04-2010 - 19:19

Shi inca -o intrebare :
Plecarea d-stra in „surghiun ”
undeva in Moldova anilor 80 avind colocatar pe
Astalos (devenit mai tirziu seful
SRI (noua securitate „libera ) dupa 90
speculindu-se ca atzi fost un membru de baza conspirator al loviturii de stat
numita „revolutie „…??
Am chiar un martor ocular care l-ati primit la acel domiciliu …shi nu erati prea „disperat „cu frica urmarilor
„dizidentei ” – d-stra ??
Jan Dinu – USA

Alexandru Ciolan 16-04-2010 - 19:52

Pentru postarea #30
Iarăşi greşiţi plasându-vă pe un piedestal, atunci când spuneţi: „Accept că la un moment dat există schimbări de generaţii, de stilistică intelectuală şi culturală.“ În cazul meu, cel puţin, diferenţa este că pe vremea când eraţi la grupa mare eu eram la grupa mică. Ne despart 4 ani de viaţă şi mentalităţi diferite, nu anii dintre generaţii.
Şi iarăşi greşiţi când spuneţi: „Dacă ne batem pe rubrici, pe forumuri, pe clasamente, pe topuri…“ În ce mă priveşte nu mă bat pe nimic. Nu-mi puteţi lua ce am şi nu jinduiesc la ceea ce aveţi.
Adevărul nu e nici la mine şi nici la dumneavoastră. E în altă parte. Şi trebuie mărturisit.

ValVerde 16-04-2010 - 21:08

[quote name=”Patapievici”]poporul roman pe care astfel nu-mi mai vine sa urinez.[/quote]

Te-ai cautat la prostata????

zapacit de cap 17-04-2010 - 01:30

De data asta mai bine nu te asculta webmasterul. Eu n-am timp sa-mi bat capul cu numere de ordine.Imi era suficient acel „raspunde” si raspunsul meu sa apara la locul lui.

Un alt avantaj era faptul ca aveai la vedere deasupra, comentariul caruia ii raspundeai. Acum, chiar ca sus jos sus jos.
Iesi papucule de sub pat.

Andrei Pleșu 17-04-2010 - 03:43

Când ai de înjurat ceva în România, la ora asta, când trebuie găsit un vinovat pentru modul cum merg lucrurile, pentru frustrările celor ”neliniștiți” și vașnici apărători a unor idealuri naționale care se raportează doar la universul lor individual, foarte des pe listă, pe unul din primele locuri, apar elitele intelectuale, care greşesc oricum ai da-o. Adică, dacă nu se bagă, sunt ”elitişti”, stau în turnul lor de fildeş. (Deşi, cum îmi spunea un prieten, din turnul de fildeş se vede, totuşi, mai departe decât de la firul ierbii). Iar dacă se bagă, sunt somaţi să-şi vadă de treabă: ”Ia, lăsaţi-ne cu fasoanele dumneavoastră!” Mi se întâmplă să citesc forumul ziarului ”Adevărul” sau ”ziuaveche”, câteodată…

O dată ce am intrat pe acest forum, am observat că, apelurile au venit asupra mea cu o frecvenţă şi cu un coeficient de insolita halucinație. Tot timpul am fost pus în situația să răspunnd unor solicitări din diverse punctele cardinale sau din partea unor judecători intransigenți și imaculați, având senzația că sunt la un ghișeu și trebuie să răspund tuturor. Așa am fost întrebat, de-a lungul timpului, şi despre agricultură, şi despre Biserică, şi despre politica externă, şi despre cultură. Asta este o experienţă istovitoare şi deformatoare. Eu sînt un om care are nu-urile dificile, nu am radicalităţi, nu mă pot apăra decît în momente de exasperare. Dacă îmi doresc ceva este să trag obloanele, să se accepte că nu sînt un ghişeu, că am nevoile mele de concentrare şi de lucru solitar. Frumuseţea uitată a vieţii mele este acum, în 2010, răgazul şi regăsirea plăcerii de a lucra şi de a privi în jur, la oameni şi la arbori. Încercați și dumneavoastră această profilaxie. Ăsta este mesajul meu pentru cei care au sărit să mă pună la punct pe acest forum.

jan dinu 17-04-2010 - 05:20

Soarta noastra de-acum incolo este de-a fi
polemici shi cinici ca un exercitiu
al mintii prin confruntare la toate
nivelele unde din pacate anonimatul
multora dauneaza „supletei” conversatiei
virtuale ! Ca un „renascentist „redutabil
cu reale calitati intelectuale ridic
acum shi pe viitor stacheta pentru
inaltimea d-stra ca ajutor – mentor
individualo – colectiv pentru comuniunea spirituala romaneasca dornica de repere.
pentru continuarea traditiei inaintashilor
asha cum atzi avut sansa de-a primi
„facla olimpica „…in timpuri de mare
constringere „inchizitionala „
Aici, v-asigur ca shi in viitor apreciem
venirea (*spontana )in „modelari „ce
pot fi utile mai ales mai tinerilor
dornici de afirmare …in acest haos
cu bombardamente ale vietii curente
de khiciurile atit de distrugatoare
care din pacate ocupa tot spatiul shi timpul lumii despiritualizate
cRESTINO ..(JUDAICE )..
Jan Dinu -Portland – USA

smekerezada 17-04-2010 - 08:49

[quote name=”zapacitul”]De data asta mai bine nu te asculta webmasterul. Eu n-am timp sa-mi bat capul cu numere de ordine…[/quote]

pai bine Cap-Zapacit…, tu chiar vrei ca omenirea sa ia drept ETALON … al tau „cap zapacit” ???

Liviu 17-04-2010 - 13:33

Cam asa „gandesc” multi participanti la forum ! Caragiale „e vechi, domnule” si totusi atat de nou !!!

Nguen Miun Gion 17-04-2010 - 13:57

E evident faptul că marele nostru psihanalist de caractere miticesti, a intrat într-un fel de desuetudine intelectuală. Asta, cred eu, se datorește în primul rând, cred eu, că s-au schimbat planurile și sensurile discursului. Acm toti miticii îi miticizează pe ceilalți mitici, din care ei (cred) nu fac parte ”deloc”, cu citate din Caragiale, având iluzia că dacă se folosesc de aceste citate, ei sunt absolviți de diagnosticul lor. E un fel de-a crede că dacă i-ai citit evanghelia lui Marcu, n-o să te mai ia dracu! Eu cred altceva. Eu cred că geniul lui Caragiale trebuie purtat de fiecare dintre noi în background-ul ființei noastre, ca un sensor de echilibru a coordonatelor și direcției personalităților noastre. Cu alte cuvinte, fiecăruia dintre noi ar trebui să ne fie frică de Caragaiale, și nu să-l folosim în a ne sublinia nouă înșine că noi nu purtăm blestemul/blestemurile lui, așa cum din evanghelia lui Marcu ar trebui să reținem frica de a-l nu-l crede pe dracu un simplu fricos caraghios al crucii. A-l cita pe Caragiale reprezintă riscul bumerangului care nu greșește niciodată.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS