Acasa InternationalExterne Autoritatile moscovite ascund adevarul despre numarul celor morti din cauza fumului

Autoritatile moscovite ascund adevarul despre numarul celor morti din cauza fumului

scris de Ziua Veche
84 Afisari

.Directorul serviciilor de sanatate publica din Rusia le-a cerut duminica locuitorilor din Moscova sa nu se prezinte la serviciu pana marti, din cauza incendiilor care continua sa faca ravagii in jurul capitalei si care emana un fum dens, relateaza Financial Times, in editia electronica, preluat de Mediafax.


 

Ghennadi Oniscenko le-a cerut angajatorilor sa ofere personalului zile libere pana cel putin marti, in scopul reducerii numarului persoanelor expuse riscului de a inhala fum pe strazi la minim. Municipalitatea a anuntat ca a deschis 120 de centre ”antismog”, echipate cu aer conditionat, dar putini locuitori par sa stie de aceste centre, iar multi raman acasa cu ferestrele inchise, in pofida caldurii innabusitoare, in timp ce altii continua sa umple spitalele. Nivelul poluarii in capitala moscovita a scazut in cursul zilei de duminica, concentratia de monoxid de carbon fiind de trei ori peste limita acceptabila, fata de sapte ori cu cateva zile in urma.

Dar numarul deceselor in oras din cauza caldurii si a smogului a crescut in ultimele zile, un angajat de la morga afirmand pentru Financial Times ca numarul cadavrelor primite este mai mare decat dublul unei perioada obisnuite, batranii fiind cel mai afectati. Un oficial de la registratura Moscovei a declarat ca rata mortalitatii a crescut in iulie cu 50%. Un medic care a scris sub acoperirea anonimatului intr-o publicatie electronica sustine ca autoritatile din domeniul sanitar incearca sa acopere decesele provocate de caldura si smog in Moscova, amenintand medicii ca vor fi concediati daca vor diagnostica pacientii cu boli legate de aceste fenomene. “Nu dam acest diagnostic – nu vrem sa fim concediati. Avem familii de hranit”, scrie medicul pe site, adaugand ca trupurile neinsufletite ale celor care au murit din cauza caldurii si smogului in ultimele zile au fost duse in subsol pentru ca “frigiderele sunt pline”. Acesta sustine ca situatia este similara in spitalele din Moscova.

0 comentariu

macnamara 16-04-2010 - 04:34

Domnule Plesu, cum se face ca oamenii dumneavoastra au voie sa-l „demitizeze” pe Eminescu, dar „oamenii lui Eminescu” nu au voie sa va demitizeze pe dumneavoastra? Nu e numarul Eminescu din Dilema un exemplu clasic de oameni care au iesit „in for” ca sa-i „sparga nasul lui Eminescu”? De ce va place sa-i vedeti pe mardeiasii dumneavoastra cum ii „dau borsul” lui Eminescu, dar va suparati amarnic daca va cauta cineva de consecventa?

macnamara 16-04-2010 - 04:50

Ce e, dl Plessu, odata ce ati terminat de facut copy and paste cu articolul lui Plesu din Dilema ati intrat in pana de inspiratie?

ValVerde 16-04-2010 - 05:07

[quote name=”Andrei Plesu”]A fi prezent „pe forum“ înseamnă a asuma un rol social, un oficiu public. [/quote]

D-le Plesu, cred ca idealizezi. Citeste articolul de mai sus scris de…Andrei Plesu. (inlocuieste „romani” cu „forumisti”)
„Unii romani sunt admirabili, iar altii sunt de nesuportat.”

A fi pe forum nu indeplineste nici o functie sociala si nici un oficiu public. A fi pe forum inseamna a-ti exprima liber opiniile (din spatele anonimatului) care opinii pot fi sclipitoare sau opace, la obiect sau stupide, hazlii sau plictisitoare, dar toate exprimate in deplina libertate.

Ai optiunea de a-ti alege interlocutorii si de a polemiza cu cine crezi de cuviinta. Absolut de acord cu postarea d-tale cu privire la civilitatea exprimarii, dar…daca nu iti place stilul sau exprimarea sau vocabularul, ai libertatea de a ignora.
Daca raspunzi, aplica sfatul pe care il dai: la obiect si fara preocuparea de a-ti injosi propinentii.

In final, cu tot respectul, NU esti d-ta cel care emite verdictul definitiv cu privire la valoarea forumului si al forumistilor.

Sintem NOI toti ceilalti forumisti.
D-ta nu esti decit o voce, intre multe alte voci.
Ce poate fi mai democratic decit asta?

ritzer 16-04-2010 - 05:14

Cred ca ar trebui sa iti spui un Pleshtin, ca faci parte din secta martorii lui Pleshu.

jan dinu 16-04-2010 - 05:48

Shi cum apreciati „pupaturile „
pe guri ale „protagonistilor „
lansatori pentru – PUTEREA – venita
pe-o criza majora in lumea ziarelor
tiparite ( care devin demodate )…?
Stiind ca faceti parte dintr-o
„fratie ezotera „…ce obstacole aveti
in a spune adevarul fie prin fantezia
irealului – imaginar ..dar care s-a
oglindeasca nenorocirea vietzii
romanilor actuali debusolati
prin schimbarea „reincarnarii „
comunist = capitalist …?
Jan Dinu – USA

Andrei Pleşu 16-04-2010 - 11:13

Forumul mai are un surogat pe care-l etalează sincretic, cu un sincretism bazat pe o vervă de mahala, dacă vreţi, acel sentiment pe care-l au, se pare, ţânţarii faţă de un Boeing: ura împotriva elitelor.

Dacă ar fi să mă iau după semnele pe care le dă forumul acesta şi forumurile în general, este, într-adevăr, nerecomandabil: devii antipatic. Constat o anumită ofensivă, uneori mocnită, alteori dezlănţuită, împotriva ideii de elită. Nu-mi place nici mie cînd cineva îşi declară singur apartenenţa le elită, în cazul de faţă al elitelor „forumăreşti”, dând cu mine de pământ. Dar sunt categoric împotriva acelora care, de frica „elitismului” vor să compromită ideea de elită. Cred sincer că e nevoie de elită aşa cum cred că pînă şi cei care bombăne elitele o fac resentimentar şi ipocrit, în speranţa că vor fi consfinţiţi ei înşişi drept oameni de elită.

Aşa cum vrei să fii operat de cel mai bun chirurg, să bei un vin foarte bun, să ai cel mai bun profesor, la fel de natural e să vrei să beneficiezi de avantajele de a fi slujit de o elită. Elita e esenţialmente slujitoare, are mai mult de dat decît de primit. Cine se supără pe elite îşi decapitează prin asta modelele, exigenţele, superlativele. Căci există un superlativ al oricărei înzestrări: există o elită a cizmarilor, o elită a agricultorilor ş.a.m.d. România merge prost tocmai pentru că nu avem o elită politică adevărată sau pentru că n-avem o elită în învăţămînt, ci doar profesori mediocri. De fapt, noi n-avem elite în multe domenii. Într-un asemenea context, să vezi în elite un comando periculos care subminează libertăţile şi democraţia este o revoltă a tenişilor împotriva pantofilor. E nevoie şi de tenişi şi de pantofi.

Cariere 16-04-2010 - 11:25

„Toate drepturile asupra site-ului http://www.cariereonline.ro apartin Cariere. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din orice pagina a site-ului http://www.cariereonline.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al Cariere. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.”

Acesta este disclaimer-ul de pe site-ul Cariere pe care ziuaveche.ro l-a ignorat.

seherezada 16-04-2010 - 12:07

[quote name=”Andrei Pleşu”]Forumul mai are un surogat pe care-l etalează sincretic, cu un sincretism bazat pe o vervă de mahala, dacă vreţi, acel sentiment pe care-l au, se pare, ţânţarii faţă de un Boeing: ura împotriva elitelor.[/quote]

Legat de „ura impotriva elitelor”, o exista aceasta ura, nu zic BA, insa nu sunt de acord sa o legati de ideea de „forum”.
FORUMUL este o dihanie aparte.
Cuprinde animale vorbitoare care isi experimenteaza trasaturi mocnite pe care nu se incumeta sa le expuna in afara lumii virtualului.
Fiind foarte aproape de „tabu”, astfel de experimente devin extrem de atractive, degenerind rapid in adictie.

Cind ma uit la forumista „Seherezada”, sint uluita de limbajul ei vehement (insa nu obscen, sa fie clar !), de ardoarea cu care arunca cu buzdugane inspre altii, de rezilienta si amuzamentul cu care accepta insultele si scatoalcele altora.

Aceste fenomene se intimpla pentru ca persoana REALA care se ascunde sub „nick”, desi impartaseste PRINCIPIILE ei, nu are nimic a face cu „manierele” si „manifestarile” Seherezadei.

Asa ca frumosul dumneavoastra discurs despre maltratarea elitelor, nu poate fi prezentat drept un „surogat” de forum. Poate ca ideea de maltratare a elitelor este doar un „surogat” pentru auto-victimizare.

smekerezada 16-04-2010 - 12:17

mai mult ca sigur …, domnule Pleşu,
ca cea de se ascunde sub nick`ul de „seherezada”, nu s-ar fi incumetat sa va contrazica, nici chiar sa vi se adreseze, in viatza de toate zilele …
Dar parca poti stii …??

ValVerde 16-04-2010 - 13:05

D-le Plesu, totul a inceput de la un articol atacat de unul dintre cititori.
Poziti d-tale e
1. sa discreditezi autorul atacului…pentru ca nu respecta „etica” forumului (nu are vesmint si discurs)
2. sa ataci forumul in sine (forumul = o asanare incompleta a unei mlastini)
3. sa te erijezi in victima datorita apartenentei d-tale la elite, ( si in mod paradoxal, sa te plingi ca elitele „forumicesti” dau cu d-ta de pamint in timp ce aperi existenta elitelor respective)

Eu am o intrebare directa, nascuta din ignoranta:

Cele patru citate din primul mesaj al d-lui mcnamara, apartin lui Patapievici sau nu???

PS Nu ca ar fi ceva reprobabil ca d-l Patapievici sa isi exprime opiniile proprii (fara vesmint si fara discurs)
De asemenea e ironic faptul ca sint in mare masura de acord cu ideile d-tale expuse in mesajele separate de pe forum.
Cred ca te autoplasezi in „elite” si incerci sa lecturezi in loc de a dialoga.
Forumul prin definitie este loc de dialog. Daca vrei sa dai lectii, ai columna din ziar. Rezuma-te la ea. E apoi privilegiul nostru de a o discuta. Daca vrei sa te bagi in conversatie, fa-o la acelasi nivel cu noi.

Alexandru Ciolan 16-04-2010 - 13:10

Incerc să iau în serios povestea cu Andrei Pleşu care postează contracomentarii la comentariile de pe un forum. Am mari rezerve că Andrei Pleşu stă pe forum la 21,33 si la 22,38, dar şi la 06,12 şi iar la 14,13.
Problema dumneavoastră, domnule Pleşu, este că nu admiteţi că s-ar putea să existe oameni care gândesc altfel decât dumneavoastră şi că există, de fapt, nu o singură elită, ci mai multe elite. Eu fac parte din elita profesiei mele, dar nu m-am recunoscut şi nu mă recunosc în elita pe care o reprezentaţi dumneavoastră.
Restul sunt vorbe… Şi jigniri aduse inutil forumiştilor. E dreptul lor să nu fie de acord cu dumneavoastră şi să vă înjure. Dacă i-aţi publica în Dilema (nu cu înjurături, evident, ci cu păreri contrare) nu v-ar înjura aici sub pseudonim.
Un dilematic nu este cun nimic mai bun decât un forumist. Asta nu vrea să admită elita în numele căreia vorbiţi.

seherezada 16-04-2010 - 14:05

In atentia FORUMISTILOR …,
ca sa nu incercati o vagala stare de ameteala, va informez ca…
web-Maestro George a executat urmatoarele primeneli legate de „comentarii”:

(1) a re-introdus „nr. de ordine” al comentariilor”, care poate servi drept referintza forumistului cind raspunde la un anume comentariu (sa zicem, #27) ;

(2) a re-plasat „comentariul cel mai RECENT” la suprafata …
(facindu-l sa apara PRIMUL, peste mormanul de comentarii vechi…), ca sa nu mai oblige cititorul sa „scroll down” de fiecare data cind vrea sa citeasca comentariile noi (ca pe cele vechi le citise deja …)

(3) a renuntzat la gaselnita cu „Raspunde” …, care nu facea NIMIC UTIL…,
fiindca RASPUNSUL nu era „evidentiat” in nici un fel, ci se „pierdea” in noianul comentariilor (greu de gasit, fiind in afara „ordinei”) !

Eu, personal, ii multumesc lui web-Maestro !!

ARM 16-04-2010 - 15:22

Ar fi cazul sa realizati ca vi-ati trait traiul si vi-ati mancat malaiul. Forumurile sunt pentru noua generatie…

Horia R. Patapievici 16-04-2010 - 16:52

Imi treziti un mare respect pentru poporul roman pe care astfel nu-mi mai vine sa urinez.

Va salut cu respect, mai ales pe prietenul meu Andrei Plesu.

Andrei Pleşu 16-04-2010 - 17:36

Domnul Ciolan îmi transmite că:

„Problema dumneavoastră, domnule Pleşu, […]
Un dilematic nu este cun nimic mai bun decât un forumist. Asta nu vrea să admită elita în numele căreia vorbiţi.

Răspuns:

Accept că la un moment dat există schimbări de generaţii, de stilistică intelectuală şi culturală. Nu sînt de părere că amplasamentul meu în public trebuie să fie de beton, că trebuie să rămîn în circuit impunîndu-mă cu forţa. Vine un moment în care apar oameni mai tineri, oameni cu alte valori, oameni cu altă experienţă de viaţă şi de istorie şi care uneori au şi nerăbdarea tinereţii de a se aşeza pe locuri pe care ei le socotesc ocupate de boşorogi. Eu sînt conştient că lucrul acesta face parte din normalitatea vieţii unei culturi. Aşezarea ultimă a valorilor este o chestie de timp, o chestie care se face în alt orizont temporal şi pe care nimeni nu o poate manipula pe termen lung. Prin urmare, este puţin imatură această grabă de a reorganiza zi de zi canonul. Dar accept că ecoul şi cariera fiecăruia din noi e o variabilă şi că astăzi putem fi notorii şi prizaţi, iar mîine putem fi lăsaţi deoparte. Nu mă sperie această perspectivă. Proiectul meu de lucru şi de viaţă nu are ca scop instalarea într-un centru inamovibil şi de aceea mă uit cu îngăduinţă la oamenii mai tineri sau chiar la formuişti, care vor să ajungă cît mai repede în acel centru, al „atenţiei”. Le doresc succes, îi urmăresc cu interes, când am timp, şi uneori constat că sînt foarte înzestraţi (unii), alteori constat că sînt doar agitaţi. Sînt uneori plictisit, alteori amuzat, rareori mi s-a întîmplat să devin cu adevărat isteric. O isterie de anvergură cere un interlocutor de anvergură. Dacă ne batem pe rubrici, pe forumuri, pe clasamente, pe topuri, sîntem într-o condiţie de manelişti.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult