Acasa InternationalExterne Autorităţile sanitare americane recomandă vaccinarea cu Pfizer şi Moderna

Autorităţile sanitare americane recomandă vaccinarea cu Pfizer şi Moderna

scris de Misu Andrei
65 Afisari

Autorităţile sanitare din Statele Unite recomandă ca adulţii să se vaccineze împotriva COVID cu serurile de la Pfizer sau Moderna mai degrabă decât cu Johnson & Johnson, din cauza riscului de tromboză legat de vaccinul J&J. Totuși, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor precizează că este mai bine ca oamenii să se vaccineze cu orice vaccin decât să rămână nevaccinați și că serurile J&J vor fi în continuare disponibile. 

Decizia anunţată de Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) dă o lovitură grea serului de la Johnson & Johnson, căruia i-au fost atribuite nouă decese în ţară, scrie Agerpres, preluând AFP.

„Astăzi, CDC își declară susținerea pentru ultimele recomandări ale Comitetului Consultativ privind Practicile de Imunizare pentru prevenirea COVID, exprimând preferința medicală ca oamenii să se vaccineze cu un vaccin pe bază de mesager ARN, în loc de serul Johnson & Johnson”, se arată într-un comunicat CDC, precizând că recomandări similare au fost făcute și în alte țări, cum ar fi Canada sau Marea Britanie.

Cu toate acestea, CDC insistă că este bine ca oamenii să se vaccineze cu orice vaccin, decât să rămână neimunizați, iar serul J&J va rămâne disponibil, mai ales pentru persoanele cărora vaccinurile cu ARN mesager le sunt contraindicate, în special din cauza reacţiilor alergice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult