Acasa InternationalExterne Autorul atacurilor de la Oslo avea un angajat în România

Autorul atacurilor de la Oslo avea un angajat în România

scris de Matei Iliescu
4 afisari

Autorul atacurilor de la Oslo, Anders Behring Breivik, îşi crease o companie IT care la un moment dat avea şase angajaţi, inclusiv unul în România, conform unei versiuni a manifestului de 1.518 pagini postat pe Internet şi intitulat „2083, o Declaraţie europeană de independenţă”.

Anders Behring Breivik avea un angajat in Romania

Descriind planurile sale de reînfiinţare a Cavalerilor Templieri din secolul XII, ca o organizaţie teroristă secretă pentru înlăturarea musulmanilor din Europa până în 2020, Breivik scris: „Am înţeles că pentru a te concentra permament pe ceea ce vrei, trebuie să ai independenţă economică. Nu eram bogat la acea vreme, astfel că a trebuit să găsesc o modalitate de a câştiga fonduri suficiente„.

La sfârşitul anului 2002, Breivik înfiinţase o companie care la un moment dat a avut şase angajaţi, doi în Norvegia, doi în Rusia, unul în România şi unul în Indonezia.

Breivik pare să aibă o obsesie în legătură cu riscul islamizării Europei, el încercând să realizeze o retrospectivă istorică a problemelor pe care Europa le-a avut cu musulmanii.

Al doilea val al islamizării a început în secolul al XI-lea, cu triburile turce, incluzând regiunile din estul Europei, Anatolia, care a fost leagănul Imperiului Bizantin creştin (acum Turcia), Grecia, Serbia, Bulgaria, România. Toate ţările din jurul Mediteranei care erau creştine au devenit parte a Imperiului islamic„, scria Breivik.

Vlad Ţepeş, cruciat şi erou al românilor, a fost un geniu al războiului psihologic. Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de relaţii publice, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă„, scrie Anders Behring Breivik la pagina 244, în manifestul de 1.518 pagini semnat cu pseudonimul Andrew Berwick.

Ca orice alt conducător, el avea doi inamici: dezordinea internă sau trădarea şi agresorii islamici externi care îi ameninţau ţara. El a reuşit să-şi învingă inamicii externi, folosind acelaşi nivel de cruzime ca orice alt conducător din vremea sa, dar el era un adevărat maestru al ÎNSCENĂRII cruzimii pentru a obţine efectul maxim. El era cel mai mare maestru al imagologiei, cu sute de ani înainte ca această ştiinţă să fie descoperită şi teoretizată„, continuă autorul atacurilor din Norvegia.

În cursul unei conversaţii pe care am avut-o cu un prieten suedez şi cu o doamnă care a crescut în timpul dictaturii comuniste din România, am ajuns la concluzia că occidentalii au creierele spălate de principiul corectitudinii politice şi multiculturalismului, aşa cum se întâmpla în comunism„, aprecia Breivik.

La pagina 758, Breivik menţionează şi deportările din Bărăgan, efectuate în anii 1950 de fostul regim comunist din România, citând un document scris la Timişoara în 1956, care ar conchide că scopul acţiunilor era „purificarea Banatului: alungarea germanilor, sârbilor şi aromânilor”. De asemenea, Breivik subliniază că Rusia a vrut să deporteze musulmanii din Europa, dar ar fi fost oprită de Marea Britanie şi de alte ţări.

Presupusul autor al atacurilor prezintă o listă a armelor şi echipamentelor pe care ar trebui să le aibă „un luptător al Cavalerilor Templieri„, menţionând o armă automată, grenade, pistol cu amortizor, mască de gaze, armură pentru protecţia corpului, vestă din kevlar. Pe armura de protecţie din spate, Breivik recomandă montarea unei „ţepe” din lemn sau oţel, după modelul creat de Vlad Ţepeş, pentru lovirea agresorilor care ar încerca să se apropie. La acest capitol, Breivik precizează că „cel mai celebru cruciat al românilor, Vlad Ţepeş, a tras în ţeapă zeci de mii de invadatori musulmani”.

Breivik prezintă o listă a partidelor de extremă-dreapta din statele europene, din România menţionând Partidul România Mare şi mişcarea Noua Dreaptă. Sunt menţionate formaţiuni considerate „naţionaliste” din Albania, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

Spre finalul documentului, Breivik le adresează o recomandare „fraţilor şi surorilor cauzei” sale. „Trebuie să ştiţi că nu sunteţi singuri în această luptă. Avem milioane de susţinători europeni şi zeci de mii de fraţi şi surori care ne susţin în totalitate şi sunt gata să lupte de partea noastră împotriva marxismului, multiculturalismului şi atrocităţilor musulmane. (…) Să ştiţi că aveţi fraţi şi surori loiali în toată Europa – Marea Britanie, Rusia, Franţa, Germania, Spania, Italia, Polonia, Austria, Olanda, Suedia, Danemarca,
Serbia, Norvegia, Elveţia, Andorra, Armenia, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegro, Norvegia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Vatican. Chiar şi conservatorii creştini din Moldova şi Albania”, încheie Breivik.

‘Toată lumea adunată aici l-ar dori mort pe Breivik”

Convoiul cu Breivik

Convoiul care l-a însoţit luni pe Anders Behring Breivik la tribunalul din Oslo a trebuit să-şi facă drum prin mulţimea furioasă care se adunase în faţa instanţei unde a avut loc prima audiere în cazul norvegianului de 32 de ani care şi-a recunoscut responsabilitatea pentru dublul atentat de vineri din Norvegia – atacul cu bombă în cartierul clădirilor guvernamentale şi carnagiul din insula Utoeya– transmite Reuters.
Oamenii au lovit cu pumnii în geamurile întunecate ale unui Volvo de culoare albastru închis, unde se presupunea că se afla teroristul, strigând ‘Trădător sângeros!’ Ei au încercat să împiedice trecerea maşinii, care a fost nevoită să stea pe loc preţ de câteva minute, până când poliţia a eliberat drumul.

‘Toată lumea adunată aici l-ar dori mort pe Breivik’, a spus reporterilor un bărbat din mulţime, refuzând să-şi spună numele. Canalul de televiziune NRK a arătat un convoi de jeep-uri negre, care au intrat în curtea tribunalului. După cum relatează Reuters, Breivik a fost introdus în sediul tribunalului pe uşa din spate.

Audierea, care s-a încheiat deja, a început cu o întârziere de jumătate de oră, desfăşurându-se cu uşile închise, aşa cum a dorit poliţia, şi nu cu public, aşa cum îşi dorise suspectul. Înainte de audiere, la fiecare etaj al tribunalului au fost postate patrule întărite de poliţie, care au verificat clădirea pentru a depista eventuale dispozitive suspecte

5 comentarii

YAAKOV 25-07-2011 - 17:29

Mai Batca, bine ca n-ai fost si tu pe insula, ca te impusca Breivik asta, dupa cum arati. Da-ti dracului barba si mustata jos, sa vezi ca o sa ai succes mai mare si la gagici.

Tache 25-07-2011 - 21:21

Excelent textul, dar nu este scris de Anders Behring Breivik ci este copy si paste dupa manifestul lui Theodore Kaczynski, the Unabomber.

Theodore Kaczynski, cunoscut și sub numele de Unabomber, este un matematician american și critic social neo-Ludit, ce a dus o campanie de atentate cu bombă prin poștă. S-a născut în Chicago, Illinois, dovedind o inteligență extraordinară încă din copilărie. Kaczynski a absolvit la Harvard, iar apoi și-a luat doctoratul în matematică la Universitatea din Michigan. La vârsta de 25 de ani a devenit asistent universitar la Universitatea din California, Berkley, dar a renunțat la acest post doi ani mai târziu.
În 1971 se izolează într-o cabană fără curent și fără apă în Lincoln, Montana unde începe să învețe tehnici de supraviețuire într-o încercare de a deveni independent.
Între 1978 și 1995, Kaczynski a trimis un număr de 16 bombe având ca țintă oameni din cadrul universităților și transporturilor aeriene, omorând 3 oameni și rănind alți 23. Kaczynski a trimis o scrisoare ziarului The New York Times în data de 24 aprilie 1995 promițând că „renunță la terorism” dacă cele două ziare, The Times și The Washington Post îi vor publica manifestul. În cadrul acestui manifest, intitulat Societatea industrială și viitorul ei[1], acesta susținea că atentatele au fost doar o măsură extremă dar necesară pentru atragerea atenției asupra eroziunii libertății umane datorită avansului tehnologic și a implicațiilor ce rezultă din acesta. Soluția propusă constă în distrugerea completă a întregii societății tehnico-industriale și revenirea la stadiul primitiv și comunal al vieții.
După o amplă acțiune derulată de FBI pentru capturarea lui, acesta a fost prins în cele din urmă după ce fratele lui Ted i-a recunoscut scrisul publicat în ziar. Pentru a evita condamnarea la moarte, Kaczynski a pledat vinovat, iar în acest moment își ispășește sentința de condamnare pe viață în închisoarea de maximă siguranță Admax din statul Colorado.[2]

Ciu Huhu 26-07-2011 - 00:17

T. Kaczinsky=inca un nebun (evreu?)!

jan dinu 26-07-2011 - 08:21

Polonez 100%
JD-USA

Ciu Huhu 26-07-2011 - 08:42

Poate evreu polonez, 100%!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult