Acasa InternationalExterne UPDATE – Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat

UPDATE – Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat

scris de C.F.V.
5 afisari

UPDATE – Ostaticii reținuți de un islamist înarmat într-o cafenea din orașul australian Sydney au fost eliberați în urma asaltului lansat de forțele de ordine, transmit agențiile internaționale de presă.

Potrivit unui reporter al AFP prezent la fața locului, unii ostatici au părăsit localul în fugă, în timp ce alții erau răniți și scoși pe targă.

Autorul luării de ostatici din Sydney a fost identificat ca Man Haron Monis. Iranianul în vârstă de 50 de ani era cunoscut autorităţilor australiene pentru trimiterea de scrisori otrăvite familiilor unor militari decedaţi.

Autorul luării de ostatici din Sydney.

Autorul luării de ostatici din Sydney.

Bărbatul a intrat în atenţia autorităţilor după ce a trimis scrisori otrăvite familiilor unor militari australieni decedaţi, în perioada 2007-2009. Monis a pretins că scrisorile au fost varianta sa pentru un „coş cu flori” sau o „scrisoare de condoleanţe”, relatează cotidianul The Age, în ediţia electronică.

Alte peste 50 de acuzaţii de indecenţă şi agresiune sexuală au fost formulate recent împotriva sa, legate de perioada în care se autointitula „vindecător spiritual”, în urmă cu un deceniu.

El s-a comparat recent pe pagina sa de Internet cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, afirmând că cele mai recente acuzaţii împotriva lui au „motive politice”.

Incidentul de luni ar urma unei încercări nereuşite, vineri, de a obţine exonerarea la către Înalta Curte de Justiţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult