Acasa InternationalExterne Avertisment – UE gata sǎ rupǎ relațiile cu Ucraina

Avertisment – UE gata sǎ rupǎ relațiile cu Ucraina

scris de Z.V.
1 afisari

Un vicepreședinte al PE, Jacek Protasiewicz, a avertizat cǎ UE poate întrerupe relațiile oficiale cu Ucraina dacă se va confirma că forțele de ordine au tras în manifestanți cu arme de foc.

Avertisment – UE gata sǎ rupǎ relațiile cu Ucraina (foto: my.telegraph.co.uk)

„Informațiile care vin din Ucraina sunt șocante. În cazul în care va fi confirmat faptul că poliția a deschis focul împotriva manifestanților, relațiile Uniunii Europene cu Ucraina se vor schimba radical. Noi nu mai putem avea relații cu Ucraina ca și înainte”, a afirmat Jacek Protasiewicz. ”Dialogul cu Ucraina se află în pericol și poate fi întrerupt astăzi. Sângele pe străzi schimbă totul”, a mai declarat vicepreședintele Parlamentului european.

Aceste avertismente la adresa Ucrainei — țară care se confruntă de mai bine de două luni cu o mișcare de contestare fără precedent după decizia Kievului de a renunța la apropierea de UE și de a relansa relațiile cu Rusia — intervin după confruntările violente izbucnite miercuri dimineața în capitala ucraineană între forțele de ordine și manifestanți, soldate cu cinci morți și 300 de răniți. Evenimentele de la Kiev au provocat reacții dure din partea Uniunii Europene și a SUA, care au acuzat puterea din fosta republică sovietică de a fi provocat escaladarea violențelor prin adoptarea, săptămâna trecută, de către parlamentul țării a unor legi care înăspresc sancțiunile împotriva manifestanților. Potrivit Agerpres, ȋn urmă cu o zi, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertiza că Bruxellesul „va studia posibile acțiuni și consecințe pentru relațiile Uniunii Europene cu această țară”, în timp ce Ambasada americană la Kiev a anunțat că SUA au revocat vizele pentru „mai mulți cetățeni ai Ucrainei”, ca urmare a recurgerii la forță împotriva manifestanților.

3 comentarii

pathfinder 23-01-2014 - 13:48

Planul continua in sensul dorit.
Tine-o tot asa Ianukovici-ule! Mult succes!
Romania asteapta cu nerabdare sa-ti duci planul pana la capat!!!

urbos 23-01-2014 - 16:24

Foarte bine, Ucraina oricum n-are ce cauta in UE.
Iar daca rusii se intaresc, poate isi revizuiesc si javrele de la Bruxelles atitudinea fata de Romania si-i descopera importanta.

digital 23-01-2014 - 20:49

da ce plm de relații avea până acum ue cu ukraina, chiar !?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult