Acasa InternationalExterne Avertisment ONU – Omenirea pierde lupta cu Ebola

Avertisment ONU – Omenirea pierde lupta cu Ebola

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Șeful misiunii ONU pentru coordonarea acțiunilor împotriva (UNMEER), Anthony Banbury, s-a arǎtat pesimist marți, 14 octombrie, declarȃnd cǎ omenirea este pe cale să piardă bătălia împotriva virusului Ebola.

Avertisment ONU - Omenirea pierde lupta cu Ebola (foto:jurnalul.md)

Avertisment ONU – Omenirea pierde lupta cu Ebola (foto:jurnalul.md)

Ȋn cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrată virusului Ebola, Banbury a afirmat cǎ epidemia „ne-a luat-o cu mult înainte, avansează mai repede decât noi și este pe cale să câștige cursa”. Anthony Banbury a avertizat cǎ „Dacă Ebola câștigă, noi, popoarele Națiunilor Unite, vom pierde enorm.” Astfel, potrivit acestuia, „fie o stopăm acum, fie ne vom confrunta cu o situație fără precedent pentru care nu avem niciun plan”.

Reamintind cele mai recente previziuni ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) (între 5.000 și 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa occidentală începând din decembrie), Banbury a adăugat că „este nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament și există doar 4.300”. Mai mult de atȃt, și personalul care să le administreze este deficitar.

Cu toate acestea, Banbury și-a ȋncheiat intervenția la aceastǎ reuniune pe un ton mai pozitiv, declarȃnd cǎ deși „sunt multe vești proaste despre Ebola, vestea bună este că știm cum să o oprim”.  „Trebuie să învingem Ebola și trebuie să o facem repede fiindcă numărul bolnavilor crește pe zi ce trece”, a ȋncheiat șeful misiunii UNMEER

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult