Acasa InternationalExterne Avertisment pentru dictatori

Avertisment pentru dictatori

scris de M.A.
2 afisari

Războiul din Libia şi revoltele din Egipt şi Tunisia trebuie considerate un avertisment de către regimurile autoritare arabe care continuă să dea ordin să se tragă în manifestanţi, potrivit secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, transmite AFP.

Ban Ki-moon

Ban Ki-moon (foto: thejournal.eu)

Secretarul general al ONU, care a început luni un turneu în Egipt şi Tunisia, a mai apreciat că ţine de responsabilitatea comunităţii internaţionale să-i ajute pe aceşti oameni, pentru ca liderii lor să înţeleagă mai clar vocea şi aspiraţiile populaţiei, transmite Agerpres. Ban Ki-moon a mai afirmat că liderii din Bahrein, Yemen şi Siria, unde forţele de ordine au intervenit în forţă împotriva manifestanţilor, au urmărit fără îndoială cele întâmplate în Tunisia, Egipt şi Libia şi au ascultat ce aşteaptă de la ei comunitatea internaţională.

El a subliniat că a discutat cu toţi liderii din regiune, fără excepţie, şi i-a îndemnat să ia măsuri pentru realizarea de reforme îndrăzneţe. Liderii au datoria de a menţine ordinea, dar făcând acest lucru trebuie să dea dovadă de reţinere maximă şi de prudenţă, şi să respecte drepturile omului, a notat secretarul general al ONU.

1 comentariu

DIESEL 22-03-2011 - 01:10

Este un pretext pentru ca „cruciatii” sa puna laba pe bogatiile tarilor mici.
Sa nu credeti ca pe occidentali ii intereseza de democratia din Libia. Daca ar putea, iar lichida pe toti libienii, asa de mult tin la ei. Ei cu petrolul au o problema de rezolvat. Daca Gadafi le-ar fi dat petrolul degeaba, ii ridicau statuie, ca si altor dictatori de care s-au folosit in trecut.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult