Acasa InternationalExterne Avertismentul lui Van Rompuy pentru UE. De ce e Cameron un pericol

Avertismentul lui Van Rompuy pentru UE. De ce e Cameron un pericol

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Preşedintele CE, Herman Van Rompuy a avertizat că tentativele lui David Cameron de a recupera din prerogative în detrimentul Uniunii Europene ar putea cauza dizolvarea UE.

Avertismentul lui Van Rompuy pentru UE - Cameron un pericol

Herman Van Rompuy a declarat într-un interviu pentru The Guardian publicat joi, 27 decembrie, că schimbările în tratatele europene propuse de Cameron, cum ar fi includerea unei procedure de neparticipare în privinţa unor probleme cheie ar implica „proceduri îndelungate şi complicate”, care ar necesita unanimitatea tuturor celor 27 de state membre ale UE. Premierul britanic, care este supus unor presiuni din partea „euroscepticilor” din cadrul partidului său conservator, a declarat luna trecută, potrivit Agerpres, că ‘Toate statele membre pot avea şi îşi pot exprima cerinţe şi nevoi speciale, iar acestea sunt mereu luate în considerare în deliberările noastre”

Sondajele arată că britanicii ar prefera din ce în ce mai mult o ieşire completă din UE, care este percepută drept o instituţie ce intervine în afacerile interne ale ţării şi sustrage fonduri, în timp ce Marea Britanie este supusă austerităţii. Van Rompuy a adăugat în această privinţă că din perspectiva sa, plecarea Marii Britanii din UE ar fi ca şi cum „un prieten ar pleca în deşert”. Marea Britanie este membră a Uniunii Europene din 1973, însă nu s-a alăturat zonei euro

1 comentariu

Titi Gutan 01-01-2013 - 23:09

Van Rompuy este un ipocrit ! Spune ca toate statele pot avea cerinte si ca acestea sunt luate in considerare. Cand a fost luata in considerare cerinta Romaniei de a infiripa statul de drept dorit de majoritatea romanilor la referendum? Cand au fost luati in considerare cei 52% din electori ce au votat demiterea lui Basescu? Poate ,de buna credinta ,Van Rompuy ne considera o provincie neinsemnata aflata sub tutela comuna UE -SUA ! De aceea UE ne desconsidera .Ar fi cazul ca noul parlament sa decida daca mai e cazul sa fim la mana unor martafoi ce nu stiu arata pe harta unde se afla Romania !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult