Acasa InternationalExterne Avertismentul SUA: Strângeți rândurile împotriva Chinei

Avertismentul SUA: Strângeți rândurile împotriva Chinei

scris de Misu Andrei
69 afisari

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut ţărilor europene să strângă rândurile împotriva Partidului Comunist Chinez, care foloseşte puterea economică pentru a-şi exercita influenţa în întreaga lume. Astfel, datorită forței economice globale, China reprezintă, în acest moment, un adversar mai dificil decât era Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, a spus oficialul american, conform Agerpres.

Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030

„Ceea ce se întâmplă acum nu este Războiul Rece 2.0. Problema rezistenţei la ameninţarea Partidului Comunist Chinez (PCC) este în anumite privinţe mult mai dificilă”, a spus Pompeo într-un discurs rostit la Praga în faţa Senatului Cehiei.

„PCC este deja implicat în economiile noastre, în politica noastră, în societăţile noastre în moduri în care Uniunea Sovietică nu a fost implicată niciodată”, a spus Pompeo.

Reuters leagă referirea secretarului de stat american la războiul rece de un avertisment pentru Statele Unite, formulat luna trecută de ambasadorul chinez la Londra. Acesta a susţinut că Washingtonul este pe cale să declanşeze un conflict cu Beijingul înaintea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în SUA în noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult