Acasa InternationalExterne Avion american prăbuşit în Libia. Dezbinare la comandă

Avion american prăbuşit în Libia. Dezbinare la comandă

scris de Adrian Pătruscă
4 afisari

Statele Unite au înregistrat prima pierdere pe frontul libian: un aparat de vânătoare F-15 Eagle s-a prăbuşit luni noaptea probabil ca urmare a unei defecţiuni.

Tiruri intense ale antiaerienei libiene din Tripoli încearcă să contracareze loviturile aliaţilor

Foto: Daily Mail

Cei doi membri ai echipajului au reuşit să se catapulteze, anunţă Daily Telegraph, dar numai unul dintre ei a fost recuperat, potrivit anunţului făcut de comandamentul american Africom de la Stuttgart. “Operaţiunea pentru recuperarea celui de-al doilea membru al echipajului este în curs”, a declarat un purtător de cuvânt.

Pe de altă parte, la trei zile după începerea operaţiunii militare aliate în Libia, se înregistrează o dezbinare privind comanda.

Aparat de vânătoare F-15 Eagle, de tipul celui prăbuşit luni noaptea în Libia

Foto: Daily Mail

În acest moment, operaţiunile sunt conduse de la Cartierele Generale americane  de la Ramstein (vestul Germaniei) şi Napoli (sudul Italiei). Statele angajate, în afara SUA, sunt Franţa, Marea Britanie, Italia, Belgia, Danemarca, Grecia şi Spania.

Cu toate acestea, loviturile au continuat. Cel puţin cinci explozii puternice au fost auzite luni noaptea în zona de nord a Tripoli.

Potrivit Statelor Unite, trupele lui Gaddafi s-au retras spre vest din oraşele Benghazi, Misrata şi Ajdabiya.

Unii experţi militari se aşteaptă ca dictatorul de la Tripoli să răspundă atacurilor aliate cu acte de terorism şi răpiri de cetăţeni ai ţărilor implicate în operaţiunea din Libia

1 comentariu

Didos 22-03-2011 - 17:07

Dupa Larousse numele corect al liderului libian este Kadhafi. Razboiul este razboi si vor pierde si aliatii din coalitie nu numai libieni . Dar de ce atata ura impotriva poporului libian care nu este vinovat ca acest Kadhafi este un terorist recunoscut asa de toata lumea.Bombardamentele sunt fara discernamant nu ucid numai pe adeptii presedintelui. Eu cred ca revolta din Libia a fost indusa din afara , pentru a se creia un pretext de atac impotriva Libiei.Motivul : petrolul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult