Acasa InternationalExterne UPDATE – Avion cu 81 de persoane la bord, prăbușit în Columbia

UPDATE – Avion cu 81 de persoane la bord, prăbușit în Columbia

scris de C.F.V.
14 afisari

UPDATE – Autoritățile columbiene au anunțat că 71 de pasageri și membri ai echipajului au murit în accidentul aviatic de luni, citat de AFP. Doar 6 dintre pasageri au supraviețuit.

Un bilanț oficial anterior menționa 75 de morți.

De asemenea, guvernatorul provinciei unde a avut loc accidentul, Luis Perez Gutierrez a anunțat că au fost găsite și cele două cutii negre ale ale avionului care s-a prăbușit luni în Columbia cu 81 de persoane la bord, printre care și membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense.

În timpul unui apel de urgență în jurul orei 3.00GMT, în timpul nopții de luni spre marți, pilotul se plângea de „pene electrice”.

Aparatul de zbor al companiei boliviene Lamia, un Aerospace 176 britanic, fusese pus în circulație în 1999.

Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii unei echipe de fotbal din Brazilia, s-a prăbușit luni seară în Columbia, în apropierea orașului Medellin, iar în prezent echipele de salvare îi preiau pe supraviețuitori, a anunțat Asociația de aviație civilă columbiană, relatează Reuters.

Echipa de fotbal Chapecoense

Echipa de fotbal Chapecoense

Potrivit unor surse oficiale, șase persoane au supraviețuit accidentului. Avionul transporta 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aceasta se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Prăbușirea a avut loc luni seară în jurul orei locale 22:00 (marți ora 03:00 GMT). Autoritățile aeroportuare din Medellin au precizat că accesul la locul unde se află epava avionului este îngreunat de condițiile meteorologice nefavorabile.

UPDATE ORA 8.52 Șase supraviețuitori în urma accidentului aviatic al echipei de fotbal Chapecoense

Șase persoane au supraviețuit accidentului avionului care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense în Columbia, au anunțat surse oficiale.

Avionul, care decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, potrivit agenției EFE, avea la bord 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

UPDATE ORA 8.17 Finalista Cupei Sudamericana, în avionul prăbușit în Columbia

Componenții echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către orașul columbian Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formației locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbușit.

CP2933Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, precizează agenția EFE.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

„Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supraviețuitori”, a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

Se pare că accidentul a avut loc în apropierea localităților La Ceja și La Union, ambele aflate în departamentul Antioquia și în apropiere de Rionegro, unde se afla aeroportul Jose Maria Cordova.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenționare și recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

„Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo și au fost deja activate toate alertele”, a spus oficialul.

Parodi a declarat ca avionul decolase de pe aeroportul Viru Viru din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), unde a făcut se pare o escală tehnică.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

Echipa Chapecoense din orașul Chapecó, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

ORA 7.52 Un avion cu 72 de pasageri la bord s-a prăbușit în Columbia

Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbușit în Columbia, relatează AFP.

După primele informații, la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, potrivit The Washington Post. Conform datelor preliminare, la bord se aflau 27 de jucători, precum și jurnaliști. Potrivit presei locale, la bord se afla echipa de fotbal braziliană „Chapecoense”.

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit pe drumul spre aeroportul din Medellin.

„Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal. Aparent există supraviețuitori”, scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deservește acest aeroport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult