Acasa InternationalExterne Avion cubanez prăbuşit cu 68 de persoane la bord

Avion cubanez prăbuşit cu 68 de persoane la bord

scris de Ziua Veche
1 afisari

Un avion de linie cubanez legând Santiago de Cuba (extremitatea de est a insulei) de Havana s-a prăbuşit joi cu 68 de persoane la bord, dintre care 28 de străini, a anunţat televiziunea cubaneză citând autorităţile cubaneze. Pilotul a anunţat o „situaţie de urgenţă” înainte de a pierde contactul cu turnul de control, după care avionul s-a prăbuşit în provincia Sancti Spiritus /centru/, potrivit autorităţilor care nu au dat bilanţul victimelor şi nici nu au precizat naţionalitatea pasagerilor.



Şaizeci şi unu de pasageri şi 7 membri ai echipajului se aflau la bordul avionului ce plecase din Santiago de Cuba, al doilea oraş al ţării foarte vizitat de turişti. O comisie a fost creată „pentru a ancheta asupra acestui lamentabil accident”, potrivit Institutului aeronautic civil cubanez care a subliniat că avionul a decolat pe o vreme proastă. O alertă a fost decretată mai înainte joi în zona de est a Cubei ca urmare a avansării furtunii tropicale Tomas în Marea Caraibilor, între Haiti şi punctul extrem de est al Cubei. Ultima prăbuşire a unui avion cubanez s-a produs în martie 2002. Un avion Antonov-2, ce făcea naveta între Cienfuegos şi staţiunea balneară Cayo Coco (centru), s-a prăbuşit ucigând cele 16 persoane la bordul său, dintre care 6 turişti canadieni, patru britanici şi doi germani, aminteşte AFP.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult