Avion suspect reţinut de Turcia. Rusia reacţionează | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Avion suspect reţinut de Turcia. Rusia reacţionează

Avion suspect reţinut de Turcia. Rusia reacţionează

scris de M.A.
2 afisari

Un avion sirian de pasageri, suspectat că transporta arme, a fost obligat de către aviaţia militară turcă să aterizeze miercuri seară la Ankara.

Avion suspect reţinut de Turcia. Rusia reacţionează

Avion suspect reţinut de Turcia. Rusia reacţionează (foto: hurriyet.com.tr)

Aparatul care transporta 35 de pasageri a fost escortat de avioane ale aviaţiei militare turce şi constrâns să aterizeze pe aeroportul Esenboga din Ankara pentru a fi supus controalelor, scrie presa turcă, transmit Agerpres şi Mediafax. O sursă din cadrul Ministerului rus de Externe a făcut cunoscut miercuri seară că la bordul avionului sirian interceptat de Turcia între Moscova şi Damasc se aflau 17 cetăţeni ruşi şi că Rusia a cerut explicaţii autorităţilor de la Ankara în urma acestui incident.

„Conform primelor informaţii ce trebuie însă verificate, la bordul avionului se aflau 17 cetăţeni ruşi, inclusiv copii”, a declarat această sursă, precizând că diplomaţi ruşi s-au deplasat la aeroportul din Ankara pentru a le proteja interesele. „Ambasada Rusiei în Turcia s-a adresat imediat Ministerului turc de Externe pentru a cere explicaţii şi a pus problema accesului la cetăţenii ruşi care se puteau afla la bordul acestei curse regulate între Moscova şi Damasc”, a adăugat sursa respectivă.

Avionul de pasageri sirian a putut să-şi continue zborul abia după nouă ore după ce a fost obligat să efectueze aterizarea forţată. Autorităţile turce au confiscat o parte dintr-o încărcătură considerată sensibilă. Potrivit presei turce, este vorba de echipamente de comunicaţii, de staţii radio şi de dispozitive de bruiaj, care blochează sau întrerup semnalele radio emise de telefoanele mobile. Canalul turc de televiziune NTV a specificat, într-o relatare, că la percheziţie autorităţile turce au descoperit un obiect asemănător cu „o parte a unei rachete„. CNN Turk a transmis la rândul său că obiectul era „parte a unui sistem de arme„, fără alte precizări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult