Acasa InternationalExterne Avionul deturnat ȋn Elveția: MAE nu confirmǎ prezența romȃnilor la bord

Avionul deturnat ȋn Elveția: MAE nu confirmǎ prezența romȃnilor la bord

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministerul român de Externe a anunțat că nu există confirmări oficiale privind prezenţa unor cetăţeni români la bordul avionului deturnat luni către Geneva.

Avionul deturnat ȋn Elveția: MAE nu confirmǎ prezența romȃnilor la bord (foto:nazret.com)

„Până la momentul actual, nu există confirmări oficiale din partea companiei aeriene ce opera zborul, a autorităţilor aeroportuare şi a Ambasadei Etiopiei acreditate în România, cu sediul la Geneva, privind prezenţa vreunui cetăţean român la bordul cursei deturnate. De asemenea, Ambasada României la Berna nu a primit în cursul zilei nicio solicitare de asistenţă consulară legată de acest incident”, se arată în răspunsul MAE, oferit agenției de presǎ mediafax. Potrivit informaţiilor obţinute prin intermediul misiunilor diplomatice ale României din Elveţia (Berna şi Geneva) şi Etiopia (Addis Abeba), toţi pasagerii aeronavei deturnate către aeroportul din Geneva au părăsit între timp Elveţia, pe cale aeriană sau terestră, îndreptându-se către destinaţia iniţială, respectiv Roma. MAE informează că niciuna dintre persoanele aflate la bordul avionului nu a suferit vătămări, iar pe parcursul şederii în aeroportul din Geneva li s-a acordat întreaga asistenţă necesară din partea autorităţilor locale.

Pasageri români, italieni şi americani se aflau în avionul companiei Ethiopian Airlines deturnat luni spre oraşul elveţian Geneva, a anunţat, luni, ministrul etiopian al Informaţiilor, citat de AFP. Potrivit ministrului etiopian al Informaţiilor, Redwan Hussein, la bordul avionului se aflau 139 de cetăţeni italieni, 11 americani, 10 etiopieni, dar şi un număr neprecizat de cetăţeni români, nigerieni, francezi, irlandezi şi germani.

Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines care zbura de la Addis Abeba la Roma a fost copilotul, acesta cerând azil politic în Elveţia. Avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Geneva, iar copilotul a fost arestat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult