Acasa InternationalExterne Azerbaidjanul a preluat preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU

Azerbaidjanul a preluat preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU

scris de Stefan Galai
1 afisari

Azerbaidjanul a preluat de la 1 mai preşedinţia Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Foto: asbarez.com

Potrivit centrului de presă al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), deja a fost fixată agenda de lucru pentru următoarea lună: reglementarea crizei politice din Siria, situaţia din Orientul Mijlociu (OM) şi lupta împotriva proliferării armelor nucleare, notează cotidianul rus Utro, preluat de Moldpres.

Potrivit reprezentantului permanent al Azerbaidjanului pe lângă ONU, Agşin Mehtiev, programul pe luna mai al Consiliului de Securitate al ONU nu a fost încă pus de acord şi ar putea fi completat. Mehtiev a subliniat că, indiferent de situaţie, Azerbaidjanul nu intenţionează să-şi revizuiască problemele de politică externă.

Potrivit lui Mehtiev, priorităţile părţii azere vor fi problemele de securitate şi discutarea situaţiei din Bosnia şi Kosovo, dar şi din Africa de Vest. O atenţie specială Baku planifică să acorde luptei cu terorismul. Este programat ca la 4 mai să aibă loc o reuniune cu uşile deschise exclusiv pe acest subiect. Nu este exclusă participarea personală a preşedintelui azer Ilham Aliev.

Se precizează că situaţia din jurul Irakului „nu figurează în principiu” pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate.

Azerbaidjanul va deţine preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU timp de o lună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult