Acasa InternationalExterne Baconschi: Israelul este principalul nostru partener in Orientul Mijlociu

Baconschi: Israelul este principalul nostru partener in Orientul Mijlociu

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut marti o intrevedere cu vice – prim – ministrul si ministrul Afacerilor Externe din Israel, Avigdor Lieberman, care efectueaza o vizita oficiala de trei zile in tara noastra.

Potrivit unui comunicat al MAE, la finalul intrevederii, ministrul de Externe roman a declarat ca printre temele abordate in cadrul convorbirilor s-au numarat institutionalizarea dialogului politic bilateral, prin organizarea unor intalniri periodice sub coordonarea premierilor din cele doua state, posibilitatile de “modernizare” a parteneriatului cu Israelul, precum si importanta reluarii procesului de pace in Orientul Mijlociu. Lieberman a precizat ca intalnirea cu omologul sau a fost una foarte interesanta si a tinut sa sublinieze faptul ca Israelul apreciaza relatiile “foarte bune, traditionale, pe care le are cu Romania”. “Avem o experienta foarte buna in ceea ce priveste implicarea Romaniei in procesele politice din regiunea noastra si credem ca este loc pentru o implicare sporita a Romaniei in regiune”, a mai adugat Lieberman. In cadrul acestei vizite, seful diplomatiei israeliene se va mai intalni cu premierul Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS