Acasa InternationalExterne Bacteria E.coli loveşte din nou. Încă doi morţi în Germania

Bacteria E.coli loveşte din nou. Încă doi morţi în Germania

scris de D.S.S.
2 afisari

Bacteria E.coli a provocat decesul altor două persoane în Germania, ridicând la 25 numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa din această cauză, dintre care 24 numai în această ţară, au anunţat, marţi, autorităţile sanitare din landul Saxonia Inferioară, anunţă Agerpres.

e.coli_bacteriaCele doi noi victime sunt femei, una în vârstă de 74 de ani şi alta de 88 de ani, decedate la 31 mai şi, respectiv, la 1 iunie, ambele având simptomele sindromului hemolitic şi uremic, afecţiune renală gravă provocată de bacteria E.coli. În afara celor 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul german, un alt caz a fost înregistrat în Suedia, unde o femeie a murit după ce a efectuat o vizită în Germania

Originea contaminării, care afectează 13 ţări europene şi chiar SUA şi Canada, unde au fost semnalate cazuri suspecte, rămâne, până în prezent, un mister pentru oamenii de ştiinţă.

După ce iniţial au pus sub acuzare castraveţii recoltaţi în Spania, autorităţile sanitare germane au crezut că au găsit sursa îmbolnăvirilor într-o fermă organică din nordul ţării, care produce seminţe germinate de fasole, linte, mazăre şi soia, dar rezultatul primelor teste s-au dovedit a fi negative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult