Acasa InternationalExterne Ban Ki-moon despre o eventualǎ ȋncetare a armistițiului ȋn Ucraina

Ban Ki-moon despre o eventualǎ ȋncetare a armistițiului ȋn Ucraina

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat cǎ reluarea confruntărilor poate duce la o catastrofă în toată regiunea și dincolo de ea.

Ban Ki-moon despre o eventualǎ ȋncetare a armistițiului ȋn Ucraina (foto: english.alarabiya.net)

Ban Ki-moon despre o eventualǎ ȋncetare a armistițiului ȋn Ucraina (foto: english.alarabiya.net)

Secretarul general al ONU a făcut apel la toate părțile implicate în conflict să respecte cu strictețe obligațiile ce le revin prin înțelegerile convenite la 19 septembrie în capitala belarusă Minsk și menite să asigure o încetare a focului durabilă în estul Ucrainei. Ban Ki-moon a subliniat de asemenea necesitatea intensificării eforturilor politice și diplomatice pentru atingerea acestui scop. ”Întoarcerea la acțiuni de luptă poate duce la catastrofă în Ucraina, în regiune și dincolo de ea”, a declarat Ban Ki-moon, conform Agerpres.

Confruntările în estul Ucrainei au crescut în intensitate începând de luni, odată cu anunțul morții a nouă soldați ucraineni și a patru civili. Miercuri, zece persoane au fost ucise în bombardamente la Donețk, bastion al separatiștilor proruși, fiind cel mai sângeros bilanț în rândul civililor într-o singură zi după intrarea în vigoare, la 5 septembrie, a acordului de încetare a focului încheiat la Minsk între Kiev și insurgenți, în cadrul unor negocieri cu participarea Rusiei și OSCE. Joi, rebelii au început o ofensivă puternică împotriva trupelor ucrainene, baricadate în interiorul aeroportului internațional din Donețk. În bombardamentele de joi de la Donețk a fost ucis și un angajat elvețian al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, după cum a anunțat organizația într-un comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult