Acasa InternationalExterne Bancherii sar la gatul lui Obama

Bancherii sar la gatul lui Obama

scris de Ziua Veche
2 afisari

In deschiderea Forumului de la Davos, presedintele bancii Barclays, Bob Diamond a criticat planurile presedintelui american Barack Obama de reformare a sistemului bancar. Diamond a avertizat asupra pericolului reprezentat de introducerea unor reglementari izolate in fiecare tara, pe care le-a caracterizat ca aparand in perioade electorale si fiind urmate de efecte neintentionate.


 

 


 

Planul privind reforma bancilor initiat de Barack Obama are in vedere impiedicarea bancilor sa detina fonduri de acoperire sau sa isi plaseze banii in ele. De asemenea, Obama mai are in vedere limitarea actiunilor bancilor pentru propriul profit. Diamond a spus ca este foarte dificil de facut diferenta intre riscurile pe care bancile le iau in numele clientilor lor si riscurile pe care le iau in nume propriu, datorita rolului pe care il joaca bancile in formarea pietelor. Presedintele Barclay’s a mai spus ca nu exista nici un fel de studii sau dovezi care sa indica faptul ca limitarea activitatilor bancare ar duce la eliminarea riscurilor din sistemul financiar global.

Soros sutine planul Obama

Investitorul George Soros a afirmat insa in deschiderea Forumului de la Davos ca sustine planul lui Obama, spunand ca este nevoie de o reducere a bancilor care sunt “prea mari ca sa esueze”. La forumul Davos din acest an participa 2.500 de personalitati, dintre care 1.400 de sefi de companii si experti care incearca sa gaseasca idei si solutii pentru criza economica globala declansata in toamna anului 2008. Practic la Davos s-a reunit in aceste zile guvernarea financiara mondiala, sub presedintia lui Josef Ackerman, presedintele Deutsche Bank.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult