Acasa InternationalExterne Bănci din Transnistria, percheziţionate de anchetatorii ruşi

Bănci din Transnistria, percheziţionate de anchetatorii ruşi

scris de Stefan Galai
1 afisari

Anchetatori ruşi vor face percheziţii, în republica separatistă Transnistria, la Banca Centrală transnistreană şi la banca Biznesinvestbank, care a funcţionat anterior cu numele Gazprombank.

Oleg Smirnov (lenta.ru)

Oleg Smirnov (foto: lenta.ru)

Anchetatorii ruşi care investighează deturnarea a 160 de milioane de ruble (5,5 milioane de euro) din ajutorul umanitar acordat de Rusia Transnistriei vor efectua percheziţii la unele bănci din republica separatistă, relatează miercuri cotidianul rus Kommersant, citat de Mediafax.

Tribunalul Basmani din Moscova a emis deja un mandat de percheziţie, care se va desfăşura la Banca Centrală transnistreană şi la banca Biznesinvestbank, care a funcţionat anterior cu numele Gazprombank, potrivit RIA Novosti.

Anchetatorii ruşi suspectează că Oleg Smirnov, fiul fostului lider transnistrean Igor Smirnov, şi asociatul său, fostul director adjunct al Băncii Centrale transnistrene Oleg Briziţki, au deturnat 5,5 milioane de dolari în perioada 2008-2009, din ajutorul umanitar acordat de Rusia pentru pensionarii din regiune.

La sfârşitul lui octombrie 2011, în Rusia a fost deschis un dosar penal împotriva lui Smirnov şi a asociatului său, dar nici unul dintre ei nu s-a prezentat în cadrul anchetei. Comitetul rus de anchetă a afirmat că banii deturnaţi au fost transferaţi de la Banca Centrală transnistreană la Biznesinvestbank, care era controlată atunci de Oleg Smirnov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult