Acasa InternationalExterne Bandă de români și albanezi destructurată în Florența (VIDEO)

Bandă de români și albanezi destructurată în Florența (VIDEO)

scris de Misu Andrei
203 Afisari

Cinci români și albanezi, implicați în traficul de droguri, au fost reținuți de polițiștii italieni, după o razie în Florența și Prato, anunță La Nazione.

Operațiunea a fost declanșat în miercuri dimineață, în zori, și au fost executate cinci mandate de arestare preventivă, două în închisoare și trei în arest la domiciliu, în cadrul anchetei coordonate de Direcția Districtuală Antimafia din Florența.

Toți cei cinci subiecți gravitau între Florența și Prato. Gruparea era capabilă să aducă mari cantități de cocaină, hașiș și marijuana în districtul florentin și apoi să le revândă în întreaga regiune.

Asociația criminală era structurată astfel încât să se ocupe de fiecare fază: de la procurarea drogurilor, la transportul acestora, precum și de la prelucrarea drogurilor până la vânzarea lor cu amănuntul. De-a lungul timpului, organizația a dat dovadă de o stabilitate puternică și a rămas foarte activă chiar și după mai multe arestări și confiscări, notează jurnaliștii italieni.

În cursul anchetei, două persoane au fost arestate în flagrant delict și au fost confiscate în total peste 5 kilograme de cocaină, 100 de kilograme de marijuana și hașiș, 676.000 de euro în numerar, două pistoale și peste 500 de cartușe.

Tot în această săptămână, un român a fost arestat de poliția malteză la sosirea din Sicilia, după ce a fost găsit în posesia a 15 kilograme de cocaină, anunță La Sicilia.

Potrivit poliției, drogurile, cu o valoare estimată la aproximativ două milioane de euro, erau destinate pieței locale. Poliția a identificat un Volkswagen Touareg, care tocmai coborâse în Malta din catamaranul venit din Sicilia. La bordul vehiculului au fost găsite 15 pachete de cocaină. Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS