Acasa InternationalExterne Barack Obama cere trecerea la energie curata

Barack Obama cere trecerea la energie curata

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Liderul de la Casa Alba a comparat, marti, mareea neagra din Golful Mexic cu “o epidemie” pe care Statele Unite o vor combate “timp de luni si chiar ani”, afirmand ca aceasta “tragedie” arata ca “a venit timpul pentru adoptarea (unor tipuri de) energie curata”.

Potrivit Medifax, intr-un discurs despre “cea mai grava catastrofa ecologica” din istoria tarii, Obama nu a dat, in schimb, detalii despre felul in care spera sa deblocheze, in Senat, legea asupra energiei si climatului care sa permita in final Statelor Unite sa nu mai depinda de carburantii fosili. Autoritatile americane au revizuit, marti, in crestere amploarea poluarii, apreciind ca pana la 60.000 de barili de titei se deverseaza zilnic in ocean, cu 50 la suta mai mult decat cea mai „mare” estimare precedenta, care dateaza de joi. Astfel, intre 300 si 500 de milioane de litri de hidrocarburi s-ar fi scurs, in total, de opt saptamani, din putul submarin aflat in largul coastelor statului Louisiana, in urma exploziei si scufundarii unei platforme, Deepwater Horizon, exploatata de intreprinderea britanica British Petroleum (BP).

Obama, care urmeaza sa se intalneasca miercuri dimineata, la Casa Alba, cu presedintele BP, Carl-Henric Svanberg, a declarat ca va “obliga BP sa plateasca pentru pagubele pe care aceasta intreprindere le-a provocat”.

El a confirmat, de asemenea, ca va ordona societatii sa creeze un fond de indemnizare independent, pentru a despagubi victimele mareei negre. Unii congresmeni au cerut BP sa furnizeze 20 de miliarde de dolari intr-un cont blocat, lucru pe care compania nu l-a acceptat, pana in prezent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS