Acasa InternationalExterne Barack Obama dat în judecată de senatorii republicani

Barack Obama dat în judecată de senatorii republicani

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Acţiunea începută de republicanii din Senatul americani a luat naştere după ce preşedintele SUA a semnat decrete de numire în funcţie în perioada vacanţei.

Barack Obama

Barack Obama

Senatorii republicani sunt nemulţumiţi de faptul că în luna ianuarie, Obama a numit prin decrete, în absenţa Congresului, mai mulţi reprezentanţi cu rang înalt, printre care şi pe democratul Richard Cordray la conducerea noului Birou de protecţie financiară a consumatorilor. Această acţiune e considerată neconstituţioanală, ea depăşind atribuţiile preşedintelui Barack Obama. Potrivit Agerpres, care citează informaţii AFP, liderul minorităţii republicane, Mitch McConnell susţine că „am ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună este să sesizăm justiţia”.

Acţiunea republicanilor, prezentată publicului larg marţi de McConnell, reprezintă o nouă etapă în lupta politică dintre cele două partide la mai puţin de şapte luni de alegerile prezidenţiale din noiembrie. Republicanii şi ca fostul ministru al Justiţiei din statul Ohio, Richard Coldray să fie înlocuit din funcţie, după ce s-a făcut remarcat în acea perioadă urmărind băncile pentru abuzuri în împrumuturi imobiliare. Conform Agerpres, liderul democraţilor din Senat, Harry Reid a anunţat că îl „doare-n cot” de acţiunea republicanilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult