Acasa InternationalExterne Barack Obama şi-a anunţat candidatura. Ce fonduri vrea să strângă

Barack Obama şi-a anunţat candidatura. Ce fonduri vrea să strângă

scris de D.P.
4 afisari

Preşedintele american Barack Obama şi-a lansat luni oficial campania pentru realegerea sa, semnalând interesul pentru a începe adunarea de fonduri pentru o cursă prezidenţială care s-ar putea dovedi în 2012 mai dificilă decît cea din 2008.

Barack Obama a inceput campania pentru alegerile din 2012Preşedintele Obama a făcut anunţul printr-un mail adresat suporterilor săi. „Facem aceasta acum pentru că politicile în care credem nu încep cu clipuri publicitare costisitoare sau cu extravaganţe ci cu voi, cei care organizaţi campania, de la uşă la uşă, vorbiţi cu vecinii, cu colegii de muncă, cu prietenii. Iar acest tip de campanie are nevoie de timp pentru a fi construită”, a spus preşedintele SUA, potrivit RRA.

Barack Obama devine astfel primul candidat oficial în cursa prezidenţială pentru alegerile din 2012, întrucât nici unul dintre republicanii care iau în considerare să candideze nu şi-a anunţat până acum lansarea campaniei.

Făcând anunţul, preşedintele Obama va putea începe imediat adunarea de fonduri pentru campanie. El şi-a numit deja directorul de campanie în persoana fostului adjunct al şefului de personal de la Casa Albă, Jim Messina, care stabileşte la Chicago sediul operaţiunilor pentru 2012.

Unii republicani l-au criticat pe preşedinte pentru faptul că îşi începe campania într-o săptămână în care guvernul ar putea intra într-un proces de închidere a serviciilor neesenţiale, când rata şomajului rămâne la aproape 9 procente şi când a participat la operaţiunile militare în Libia, acţiune nesusţinută de o majoritate a publicului.

Democraţii speră să adune suficiente fonduri până la începutul anului viitor pentru a pune pe picioare operaţiuni de încurajare a votului în statele cheie care l-au ajutat pe Barack Obama să câştige alegerile din 2008. Estimările sunt că pentru 2012, campania preşedintelui ar putea aduna 1 miliard de dolari în fonduri, mai mult decît cele 750 de milioane din 2008.

Susţinerea lui Barack Obama a scăzut în state cheie pe care le-a cîştigat în 2008, ca Ohio, Pennsylvania şi Wisconsin, state de care preşedintele are nevoie pentru a recâştiga alegerile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult