Acasa InternationalExterne Barack Obama vine în Europa. Programul oficial al vizitei

Barack Obama vine în Europa. Programul oficial al vizitei

scris de C.S.
4 afisari

Preşedintele SUA, Barack Obama, va sosi în Europa la finele lunii martie. Liderul american va participa la două summit-uri europene şi va avea o întrevedere cu papa Francisc.

Barack Obama va sosi în Europa, la finele lunii martie.

Obama va participa la summitul şefilor de state privind dosarul nuclear, organizat în Olanda la 24 şi 25 martie, iar ulterior se va deplasa la Bruxelles pentru summitul UE-Rusia. Acolo, preşedintele Obama se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Romşuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Aceasta este prima vizită a lui Obama la instituţiile europene.

Pe 27 martie, el este aşteptat de papa Francisc, cu care intenţionează să discute despre „angajamentul comun în combaterea sărăciei şi a creşterii inegalităţilor”, probleme care vor domina şi discursul privind starea Uniunii pe care Obama îl va rosti la 28 ianuarie în Congres. De asemenea, preşedintele Obama se va întâlni la Roma cu premierul italian Enrico Letta.

Summitul UE-Rusia va reprezenta o ocazie pentru Barack Obama de a răspunde aşteptărilor Uniunii Europene, cu scopul de a restabili încrederea dintre Bruxelles şi Washington, afectată de dezvăluirile privind amploarea programelor de spionaj ale Statelor Unite.

Preşedintele american a anunţat săptămâna trecută că a decis să limiteze puterile Agenţiei americane Securitate Naţională (NSA), reformând procedura de colectare a datelor telefonice şi renunţând la spionarea liderilor statelor aliate.

Comisia Europeană a calificat aceste angajamente drept un „un pas în direcţia cea bună” şi a cerut să fie urmate acţiuni concrete.

1 comentariu

pathfinder 23-01-2014 - 11:07

E irelevant ce face Obama in Europa.
Doar stim ca e cu apucaturi soc… scuze!!! Stim noi de care…

Asta parca are ceva mai multe cojones.
Eu l-as vota…. presedinte!
http://www.youtube.com/watch?v=2JHN9qUT_Ko&list=UUvQTH4WG8Z7elwTWG-PgoYA&feature=c4-overview

P.S. 😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult