Acasa InternationalExterne Barcelona: Lupte de stradă între tineri şi poliţie

Barcelona: Lupte de stradă între tineri şi poliţie

scris de Stefan Galai
9 afisari

Lupte de stradă la Barcelona între tineri şi poliţie care a folosit şi gloanţe de cauciuc.

Barcelona

Violenţe la Barcelona (Foto: elimparcial.es)

Violenţe au izbucnit la Barcelona între tineri şi forţele de ordine care au folosit gloanţe de cauciuc, a anunţat Ministerul regional de Interne, citat de AFP, preluată de Moldpres. Violenţele au izbcnit în paralel cu manifestaţia organizată cu prilejul grevei generale din Spania.

„Poliţia a fost nevoită să intervină şi a folosit gloanţe de cauciuc” în confruntarea cu un „grup destul de numeros” care a declanşat „incidente violente”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului regional de Interne.

Oficialul catalan a explicat că un grup de tineri „a incendiat numeroase containere şi a spart vitrina unui magazin”. „Au incendiat tot ce au putut”, a adăugat el.

Televiziunea din Barcelona a difuzat imagini ce arătau grupuri de tineri în timp ce dădeau foc unor coşuri de gunoi şi atacau membri ai forţelor de ordine, dotaţi cu căşti de protecţie. Membrii forţelor de ordine au tras mai multe gloanţe de cauciuc la nivelul solului.

Incidente sporadice au izbucnit pe tot parcursul zilei în Barcelona, unde zeci de mii de manifestanţi au defilat joi seara la finalul unei zile de grevă generală, convocată de sindicate în întreaga Spanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult