Acasa InternationalExterne Barroso si Merkel se cearta pe Grecia

Barroso si Merkel se cearta pe Grecia

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Comisia Europeana a solicitat luni guvernelor statelor din zona euro sa aprobe cat mai curand posibil pachetul de imprumuturi pentru Grecia.

Jose Manuel Barroso, presedintele CE, a declarat ca autoritatile de la Atena au nevoie urgenta de sprijin financiar pentru a putea reduce deficitul bugetar. Potrivit BBC, acesta a vorbit despre “un sistem coordonat de imprumuturi bilaterale” al partenerilor europeni, ca fiind cea ma buna solutie de a salva Grecia. “Am solicitat statelor membre sa ajunga cat mai curand posibil la un acord in privinta acestui sistem (…) Actuala situatie nu mai poate continua”, a mai adaugat Barroso. Cu toate acestea, pana in prezent, Grecia nu a solicitat sprijin financiar din partea guvernelor europene. Duminica, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat in cadrul unui interviu acordat unui post de radio ca, “ in momentul de fata, Grecia nu are nevoie de sprijin financiar, iar guvernul elen va confirma acest lucru”. Merkel a precizat ca, “din punctul meu de vedere, nu este bine sa facem valuri pe pietele financiare internationale lansand sperante false in perspectiva summitului Consiliului European”, care se va desfasura joi. Mai mult, cancelarul german a subliniat faptul ca problema Greciei nici macar nu figureaza pe agenda reuniunii din aceasta saptamana. EuObserver sustine ca declaratiile lui Merkel au legatura atat cu opozitia germanilor fata de un posibil imprumut acordat Greciei, dar si cu alegerile regionale din luna mai, extrem de importante pentru CDU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS