Acasa InternationalExterne Băsescu, Bratislava şi “Leadership-ul punerii la punct a Budapestei”

Băsescu, Bratislava şi “Leadership-ul punerii la punct a Budapestei”

scris de M.A.
38 afisari

Traian Băsescu duce la Bratislava, în Slovacia, “leadership-ul punerii la punct a Budapestei”: “Nu acceptăm să vină altcineva din afara României să ne spună cum să ne organizăm administrativ”.

“Leadership-ul punerii la punct a Budapestei”. Băsescu, la Bratislava

Băsescu, Bratislava şi “leadership-ul punerii la punct a Budapestei”

Pe 12 august, în Harghita, la Izvoru Mureşului, Traian Băsescu a susţinut că Ungaria a devenit, “în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune”, adăugând că politica Budapestei a început să creeze “dificultăţi”. “România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a continuat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, 28 august, la Bratislava, că România a adoptat standardele europene de tratare a minorităţilor, menţionând totodată că ţara noastră nu va accepta „teoria drepturilor colective” şi nici ca cineva din afară ”să ne spună cum să ne organizăm administrativ”.

„Problema minorităţilor a fost un subiect de discuţie cu domnul preşedinte Ivan Gasparovic, România a adoptat standardele europene de tratare a minorităţilor, dar asta înseamnă că au dreptul să îşi păstreze cultura, limba, au dreptul să fie sprijiniţi să aibă ziare, televiziuni, radiouri în limba proprie, au dreptul să înveţe în limba maternă şi au obligaţia să fie loiali statului român. Din acest punct de vedere vreau să vă spun aici, la Bratislava, ca statul român mulţumeşte minoritarilor slovaci care sunt buni cetăţeni ai statului român, sunt oameni harnici şi dacă veţi veni în România veţi vedea ce frumos arată localităţile locuite de slovaci. În acelaşi timp, spun şi aici ce spun la Bucureşti: nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective şi să vină altcineva din afara României să ne spună cum să ne organizăm administrativ”, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă comună cu omologul slovac, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, atât România, cât şi Republica Slovacă şi-au adaptat legislaţia şi au garantat standarde europene pentru minorităţile de pe teritoriul lor. „Aşa că între noi nu există nicio divergenţă cu privire la modul în care abordăm problema minorităţilor. Este categoric că atunci când se încearcă depăşirea unor limite, statele reacţionează, politicos, cu vorbă bună, dar reacţionează”, a adăugat Băsescu.

Şi preşedintele Ivan Gasparovic a ţinut să puncteze că ţara sa nu acordă o prioritate aparte unei anumite minorităţi, ci sunt respectate drepturile acestora în mod echidistant. Preşedintele slovac a menţionat că există în Slovacia şi o universitate destinată unei anumite minorităţi, dar care aparţine statului. De asemenea, Gasparovic i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru atitudinea pe care România o are faţă de slovacii care trăiesc pe teritoriul român, apreciind faptul că aceştia sunt reprezentaţi şi în Parlamentul de la Bucureşti. „Slovacii au un statut respectat şi o poziţie demnă”, a adăugat preşedintele slovac.

5 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-08-2013 - 23:03

LEADER SHIPING era IMPOSIBIL de TRANSPORTAT chiar si pina la Bratislava pe cursul Dunarii. Fara nici un …IMPINGATOR , macar ! Iar o halta la Budapesta , la AMICUL ORBAN , nu era de bon-ton.(TON-TON , muton !?!)

Tache 29-08-2013 - 05:16

Ungaria a devenit o problema regionala si chiar internationala. Pentru ca a dat FMI-ul afara din Ungaria si va achita datoria externa cu un an mai devreme, la finele lui 2013, in loc de 2014. In plus se pare ca emite si moneda nationala necamatareasca, precum Germania national-socialista a lui Adolf Hitler. Daca este adevarat, atunci intr-adevar Ungaria scrie istorie. Asemenea actiune a fost, in trecut, intotdeauna pedepsita cu moartea.

http://americanfreepress.net/?p=12418

ValVerde 29-08-2013 - 05:20

Brain Farts

mircea 29-08-2013 - 09:12

mare noroc aveti ca nu s-a trezit din rumegare marele prefesoure priceput in de toate,si apoi sa vezi si sa nu crezi ce o sa patesti.E o vorba din batrani frestete de mimtea prostului care se pricepe la toate,fiindca are mintea odihnita,dar el zice ca mai si scrie cu picioarele,dar nu ne-e spus cu care ??cu cele de stanga sau cu cele de dreapta,ca de gandit gandeste profund,adica cu basanau

UnUL 29-08-2013 - 09:21

Mirciulică, agramatul taichii, „ferește-te” se scrie cu cratimă. În rest, orice comentariu sau răspuns la i m b e c i l i t ă ț i l e care curg din tine ca fecalele dintr-un bolnav de colită de fermentație ar fi timp și materie cenușie irosite.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult